Forum dyskusyjne
Podatek przy wyjeździe
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
Angua 14:28 | 01.12.2010
Witam!W przewodniku znalazłam informacje na temat podatku dla turystów wyjeżdżających z Indii. Może on być wliczony w bilet lub płaci się go przy wylocie. W necie nic nie mogłam znaleźć. Czy ktoś ma informacje na ten temat? Czy jest to jakaś stara informacja?
Będę wdzięczna za odpowiedź :)
Orbital 15:17 | 01.12.2010
pierwsze słyszę o takim podatku. wracałem z Indii we wrześniu (wylot z DEL) i nie było żadnych dodatkowych opłat.
Angua 15:22 | 01.12.2010
Dziękuje za opinie. Też mi się wydawało to mało prawdopodobne, ale wolałam się upewnić.Czy ktoś inny mógłby się również wypowiedzieć. Z góry dziękuję.
benbm 16:01 | 01.12.2010
Był taki pomysł w styczniu ale ,nie wejdzie w życie ,tak postanowił parlament więc spoko
bynio 20:19 | 01.12.2010
Wracałem 2 tygodnie temu z Delhi i nic nie płaciłem. Oierwsze słyszę o takim pomyśle.Zbyszek
Magz 22:34 | 02.12.2010
2 razy byłam w Indiach (2009, 2010) i nigdy nic takiego nie było. Tak więc spokojnie. Nic nie trzeba płacić.
Angua 08:21 | 03.12.2010
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :)
adamus.hoh 18:48 | 11.12.2010
No,a ja mam złe doświadczenia w tym temacie. 17 maja ubiegłego roku wrcalismy z Delhi i na lotnisku hindusi z Finnair kazali na m płacić ileś tam rupii (około 60 zł) jako PODATEK NA ROZBUDOWĘ LOTNISKA. Na lot do Helsinek czekała masa Finów, Szwedów, Niemców i Holendróew, którzy niechętni byli płacic.My jako Polacy wzielismy więc na siebie ciężar kłótni. Naszym głównym argumentem było to, że na bilecie było napisane tax and fares included, i wieceie co....przyszedł jakiś najwyższy stopniem celnik i powiedział " Jesteście z Europy , macie pieniądze wiec macie płacic"...i musielismy ciapakom zapłacić.Nie polece więcej do Indii,za to w ciemno polecam NEPAL.
Jadu 16:59 | 18.12.2010
nie ma takiej możliwości, jeżeli pobrali kasę muszą dać potwierdzenie, jeżeli jest to nie prawnie pobrane doradzam zgłosić reklamację w Finnair przez biuro, w którym kupowało się bilety.