Forum dyskusyjne
Orissa
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
zuzka 14:49 | 01.09.2011
Wybieramy się w styczniu/lutym i chcemy kilka dni spędzić w Orissie, chcielibyśmy połączyć zwiedzanie z plażą i morzem. Proszę o radę, czy dobrym wyborem będzie Konark, czy raczej Puri. A może ktoś może polecić jakiś fajny nocleg?
Wiesław 21:07 | 01.09.2011
wprawdzie byłem tam dość dawno temu ale zdecydowanie polecam Puri (plaża + świątynie duże i małe, ważne i nieważne) można zrobić sobie wypad do Konarak i Bhubaneshwar (koniecznie)noclegu proponuję spróbować w parafii katolickiej w Puri, przez pamięć o.Żelazka (miałem przyjemność poznać Go osobiscie) Polacy są dobrze postrzegani
powodzenia
makensis 19:05 | 02.09.2011
Nie licząc pogromów na katolikach w ciągu ostatnich kilku lat :)Co do plaż w http://przewodnik-azja.pl/puri.htm zbyt wiele bym nie oczekiwał. Konarak, ciekawe miejsce jeśli ktoś przybliży historię tej budowli.
zuzka 19:26 | 04.09.2011
widziałam też te zdjęcia, ale chcielibyśmy trochę czasu w zimie spędzić nad morzem, a chyba tylko to pasuje w naszym planie: Dardżyling-Sikkim-Kalkuta-Orissa-Bodhgaya-Varanasi-Agra-Delhi
Luti 08:59 | 06.09.2011
Wprawdzie plaże w Orissie są o wile mniej ładne niż w Goa niż Kerali, a;e całkowicie zgadzam się z propozycją Konark, Bubneshwar, Puri. Orissa jest chyba najbardziej "indyjskim" stanem.
zuzka 08:40 | 13.09.2011
Dziękuje za rady, Co jeszcze warto w Orisie zobaczyć? Co myślicie o Bhitarkanika National Park?
benbm 20:52 | 13.09.2011
W ubiegłym roku byłem i wprowadzono tam stan wyjątkowy ,oprócz Puri i świątyni Karnak nigdzie nie puszczali ,