Forum dyskusyjne
Loty do Kathmandu
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
turecky 14:01 | 11.07.2012
Mam pytanie o wybór linii lotniczej: IndiGo, SpiceJet, czy AirIndia.Wszystkie oferują loty do Delhi - Kathmandu w bardzo podobnej cenie i zastanawiam się, którą wybrać.
Podróżować będą 4 osoby z bagażem; istotna jest punktualność lotów i niegubienie walizek. Lot trwa tylko 1,5h więc komfort czy serwis na pokładzie ma drugorzędne znaczenie.
bynio 15:58 | 11.07.2012
Wszystko zależy od pogody w Kathmandu. Mi odwołali lot Indian Air, czyli Air India, samolot po prostu nie wyleciał z Delhi. Poleciałem następnego dnia i później musiałem handryczyć się o przebukowanie dalszego lotu do Polski. Jest to kwestia szczęścia i nic więcej. Leć tymi liniami, które najlepiej Ci pasują.Zbyszek
izaschiza 09:49 | 12.07.2012
Ja leciałam IndiGo - wszystko było w najlepszym porządku, pomogli z transferem bagażu bez wychodzenia ze strefy tranzytowej, żadnych opóźnień. Bierz tą linię, która najlepiej pasuje do twoich godzin przylotu do Delhi, tak żeby za długo nie czekać, ale zrób sobie mały zapasik czasu na wszelki wypadek (ja np. przyleciałam do Delhi opóźnionym Aerosvitem).
turecky 11:10 | 12.07.2012
Dzięki za odpowiedzi. Teraz najniższa cena w terminach, które szukam to 158-164 USD za lot powrotny.Kupować, czy czekać na lepszą cenę?
izaschiza 17:47 | 28.07.2012
Ja płaciłam za lot w jedną stronę DEL-KTM w marcu 2012 200pln ze wszystkimi opłatami, przy czym kupowałam bilet tydzień przed wyjazdem.
Luti 10:03 | 14.07.2012
Obojętnie. W Air India dają jeść, w Indigo nie, Soce Jest nie jestem pewien. Ale czasem to lepiej, jak nie ma jedzenia, bo czyściej. Reszta to wszystko taki sam poziom, całkiem niezły.
arysto 23:36 | 15.07.2012
Lęćąm z IndiGo i powiem, że byłem mega pozytywnie zaskoczony! Nowy, zadbany i bardzo czysty samolot, obsługa miła i fachowa. Jedzenia nie dają, ewentualnie coś do picia.Jeśli chodzi o punktualność to jak już pisał ktoś wyżej wszystko zależy od pogody i nastrojów w Nepalu. Ja nie miałem problemu, ale dzień później już nic z KTM nie wyleciało, więc musisz brać pod uwagę, że lepiej mieć ten 1-2 dni zapasu przed powrotem do Europy.
agatttka 18:41 | 06.08.2012
Ja leciałam IndiGo i byłam zadowolona, ale chyba nie ma wielkich różnic. Zapłaciłam 90 dolarów w dwie strony w lutym, rezerwowałam na stronie IndiGo chyba koło grudnia...