/ / INDIE > Sylwester w Indiach > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Sylwester w Indiach

kategoria podróże po świecie

kraj Indie

wojtek_71 dołączył
05.05.2013

wojtek_71 12:34 | 05.05.2013

Witam,
już od dawna planowałem spędzenie sylwestra poza granicami kraju. Ostatnio znalazłem na stronie www.flydreams.pl (mam nadzieję, że podając linka nie łamię regulaminu forum) świetną ofertę na loty do Indii na sylwestra. W związku z tym mam do Was pytanie o to czy może ktoś z Was spędzał już tam sylwestra i może się podzielić swoimi wrażeniami? Przy okazji chciałbym się dowiedzieć o pogodę w Indiach w tym okresie, znalazłem informację, że średnia temperatura to ok 8° C, ale jeżeli ktoś kto był w grudniu powiedziałby jak tam z pogodą w tym czasie, to byłbym bardzo wdzięczny ?
Z góry dziękuję i pozdrawiam

Magz dołączył
06.01.2007

Magz 16:18 | 06.05.2013

Ale gdzie w Indiach? Indie są ogromne i obejmują różne strefy klimatyczne. W Himalayach będzie pogoda na minusie i śnieg a na południu Indii będzie około 30 stopni. Poza tym co masz na myśli przez sylwestra? Imprezowanie czy po prostu podróżowanie? Ogólnie w Indiach ciężko o dobrą imprezę jeśli to masz na myśli.

p01i dołączył
23.11.2011

p01i 13:23 | 12.05.2013

a poza tym tam nie obchodzą sylwestra, mają swoje festiwale...

wojtek_71 dołączył
05.05.2013

wojtek_71 14:33 | 12.05.2013

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Rzeczywiście nie wyraziłem się dość jasno, jeśli chodzi o to do której części Indii, ale uznałem, że jeżeli już tylko dostanę się w tamte okolice, to nie będzie problemem przemieszczanie się wewnątrz kraju.
@p01i- Myślę, że to dlatego nie bardzo mogłem w internecie znaleźć jakiekolwiek informacje na ten temat.

[konto usuniete] dołączył
02.10.2012

[konto usuniete] 13:26 | 04.10.2013

na GOA swietuja sylwestra..
a jak jest w delhi i kaszmirze..WIE KTOS moze ? peace

Magz dołączył
06.01.2007

Magz 12:04 | 08.10.2013

Sylwestra świętować w Indiach można wszędzie. Tylko będą to raczej zamknięte imprezy (trzeba mieć wtyki). Ogólnie zwyczaj ten jest bardziej rozpowrzechniony wśród bogatej części społeczeństwa i z pewnością w większości miejsc odbywa się to gdzieś za zamkniętymi drzwiami. Faktycznie na Goa imprezy bardziej otwarte powinny być. W innych miejscach trzeba uważać na nalot policji. Tak mówi mąż indus. A w praktyce przekonam się na własnej skórze pierwszy raz w tym roku.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl