Forum dyskusyjne
Rajhastan co polecacie
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
milena2602 20:38 | 04.10.2013
Będę do 13.11 w Jaisalmer potem myślę Jaipur i Agra. Wylot mam 17.11 rano.. Więc dzień wcześniej byłaby Agra. Co polecacie pomiedzy Jaisalmer a Jaipur, czy tez się nie rozdrabniać i tracić czasu na podróż. Czy jest jest co robić w Jaipur na ponad 2 dni.
Michelle 10:35 | 05.10.2013
W Jaipur wystarczą 2 dni. Możesz 'skoczyć' jeszcze do Udajpuru, ładne miasteczko.To jeszcze Rajasthan, ale bardziej na południe od Jaipuru. Jest tam ładna świątynia, pałac, fort i niedaleko stamtąd autobusem do Ranakpuru, gdzie też jest kompleks b.ładnych świątyń.
Mar_64 20:44 | 06.10.2013
Po drodze masz Pushkar. Moim zdaniem warto się tam zatrzymać i odpocząć jeden dzień. Małe urokliwe miasteczko (najświętsze w Radżastanie). Nie wiem czego oczekujesz i jakie masz preferencje - ale stop raczej obowiązkowy. Na internecie znajdziesz wszystko na temat Pushkar. Powodzenia!
Michelle 09:12 | 07.10.2013
Dokładnie, Pushkar... spokojne małe miasteczko, także polecam :) Jeśli tam będziesz, nie daj się nabrać braminowi na założenie czerwonej nitki na nadgarstek (przy wejściu do jeziora). Nabierają tak odwiedzających, jako że udzielają Ci błogosławieństwa, wyłudzając przy tym pieniądze. My wiedziałyśmy o tym wcześniej, ale sporo podróżników daje się nabrać tej turystycznej 'zabawie'. :)