Forum dyskusyjne
Co zabrać w podróż do Indii południowych
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
agatab50 10:44 | 02.10.2014
Witam w listopadzie wyjeżdżam na 2tygodnie do Indii południowych (Kerala, Tamilnadu).Poradźcie co ze sobą zabrać, jakie rzeczy, kosmetyki ochronne tak żeby nie było za dużo do bagażu 20 kg. Pozdrawiam
Podrozniszka 20:28 | 04.10.2014
no pamiętaj takich standardach jak wysoki krem z filtrem czy nakrycie na głowę, spray przeciw komarom i koniecznie mini apteczka bo zmiana diety w Indiach potrafi być zabójcza. Powodzenia!
strogg 21:23 | 04.10.2014
jeżeli na te 2 tyg nazbierasz tego 20kg to znak że jest za dużo i trzeba połowę wywalić ;)
Smok-1 19:12 | 05.10.2014
Fakt, nie wiem czy kiedykolwiek miałem bagaż zbliżony do 20 kg ....
monikajanukanis 21:52 | 05.10.2014
Weź mały czajnik elektryczny, lekki kubek plasikowy, płatki owsiane, to w pierwszych dniach uratowało mi życie, poza tym mało ciuchów , tam wszystko kupisz.powodzenia
radionx 09:45 | 06.10.2014
Na 2-3 tygodniowy wyjazd w życiu nie przekroczyłem 12kg razem z plecakiem, który waży 1/4 z tego. A i tak zawsze jeszcze za dużo biorę, bo wychodzi jednak cały plecak 55+10. Niestety nie potrafię osiągnąć wyniku znajomego, który na takie wyjazdy mieści się w plecaku 35l.
ania71 09:34 | 07.10.2014
Trzeba sobie uświadomić że będziemy na plecach nosić bagaż ,więc jak najmniej zabrać .Ubrania kosmetyki kupisz na miejscu ,są bardzo tanie.Na komary tez kupisz na miejscu preparaty lepsze jak nasze,ja brałam z Polski muge i nie działała dobrze ,lepsze okazały się miejscowe preparaty.Na miesiąc miałam 12 kg i wydawało mi się za dużo jak sobie pospacerowałam dłuższy czas z plecakiem.
strogg 12:10 | 07.10.2014
nie pozostawiajcie tostera samego w domu, będzie tęsknił za czajnikiem… :)a tak na serio: paszport, wiza, bilety/rezerwacje, ubezpieczenie, kopie dokumentów, karta/gotówka, apteczka/lekarstwa, zatyczki do uszu, latarka, okulary, nóż, ładowarka/baterie/karty pamięci, coś do ochrony dokumentów/elektroniki przed wilgocią (np woreczki strunowe), linka/kłódka do zabezpieczenia rzeczy.
Inne w zależności od charakteru wyjazdu. Np “krótki przewodnik, jak przetrwać atak tygrysa", wydanie 3 rozszerzone ;)