Forum dyskusyjne
Spice Jet odwołany lot zamiana
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
bartek79 21:42 | 05.01.2015
Witam,Proszę o pomoc!!!! Odwołali mi lot z Mumbai do Varanasi, otrzymałem informację mailem, z informacją i z możliwością zmiany lotu. Tu pojawia się problem. Dziewięć dni temu napisałem maila i cisza, a samodzielnie on line nie mogę.
Wyskakuje mi :
Sorry, the requested flight is unavailable. Please select another flight.
I nie ma innej opcji.
Jadu 22:29 | 05.01.2015
Mogli odwołać więcej lotów, komunikat, który cytujesz raczej tak to pokazuje. Na kiedy to był lot ? Wiem, ze teraz przez cały grudzień (prawie) nie latali na tej trasie.
bartek79 22:40 | 05.01.2015
Lot jest na 24 stycznia. Chciałem zamienic na ten sam lot do Delhi i na kolejny lot dnia nastepnego rano. Tylko rax dziennie lataja.Niestety nie mam opcji zmiany i tu jest problem!
Jadu 10:19 | 06.01.2015
Zmiana trasy rzadko jest możliwa nawet w takich sytuacjach, stąd nie jestem pewny czy zmienią Ci na Delhi.... w sumie nie powinni.Sprawdź czy nie opłaca się zwrócić biletu http://changes.spicejet.com/ i kupić nowy ... albo pozostaje telefon do przewoźnika.
bartek79 11:17 | 06.01.2015
To nie jest zmiana trasy! Wszystkie samoloty do Varanasi latają przez Delhi.
Jadu 11:45 | 06.01.2015
No to pozostaje telefon do nich.
alunia113 11:50 | 06.01.2015
Witam, my mamy z mężem lot na trasie Mumbai - Varanasi 26 stycznia (bezpośredni, bez przesiadek) z tym że liniami IndiGo i wszystko aktualne, póki co nic nie odwołali. Ja jak miałam problem z moimi biletami (zmiana nazwiska) to kontaktowałam się przez facebooka i oddzwonili do mnie. Polecam rozmowę telefoniczną, byli bardzo pomocni, na maile też nie odpowiadali. I chyba rzeczywiście w najgorszym wypadku odbookowałabym lot i zakupiłabym nowy. Ale najpierw proponuję kontakt telefoniczny.
bartek79 11:59 | 06.01.2015
Z do dzwonienie jest również problem. Poznana Pani z Globtrotera pracująca w Delhi dzwoniła juz wielokrotnie i zawsze zajete. Sproboje przez fejsa.Bilety kupowałem 6 miesiecy temu w promocji i zależy mi żeby w tej cenie dolecieć. Jak nic nie załatwię to zostanie przebudować w Bombaju na lotnisku.Tylko oby były wolne miejsca
Jadu 13:01 | 06.01.2015
Dzwoń jak u nich będzie noc call center maja 24/7
bartek79 19:49 | 07.01.2015
Dziś sprawa się rozwiązała!!! Postanowiłem zalać ich mailami. Wczoraj 50 , dziś 30, oprócz tego napisałem na Facebooku. Odpowiedz na fejsie była natychmiastowa, że nie mogą pomóc i proponują samodzielną zmianę on line. Przesłałem im informacje zalertę o błędzie. Skierowali sprawę do działu rezerwacji. Odpowiedz była po kilku minutach z zapytaniem o szczegóły nowego lotu. Po kilku minutach otrzymałem nowy bilet. Więc jak ktoś będzie miał problem to niech pisze na Facebook.