Forum dyskusyjne
parki narodowe - tygrysy
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
AnPo 10:48 | 07.05.2017
Szukam parku, rezerwatu, w okolicach New Delhi, Jaipuru, Varanasi lub Port Blair gdzie zwierzęta żyją na wolności, gdzie można je obserwować w naturalnym środowisku. Czy jest możliwość zobaczenia w nich tygrysa? Trase podróży mam już wyznaczona, więc nie mogę zapuścić się w inne rejony.
dixi 12:37 | 07.05.2017
Niedawno wróciliśmy z Indii i z tego co wiem największa szansa na zobaczenie tygrysa jest w parku Ranthambore National Park a i tam trzeba mieć szczęście,my nie widzieliśmy ale znajomi z innego jeepa tak.
Tygrrysek 13:42 | 07.05.2017
Według mnie zwierzęta żyjące w naturalnym środowisku i oglądanie zwierząt to dwie różne sprawy. W naturalnym środowisku nie jesteś zwierzętom do niczego potrzebny i wręcz im przeszkadzasz więc będą się od ciebie trzymać z daleka, ale jeśli interesuje cię zrobienie zdjęcia gdzie przytulasz tygrysa, to z tego co wiem w Indiach o tego typu atrakcje nietrudno.
AnPo 14:20 | 07.05.2017
Nie jestem zainteresowana przytualniem tygrysa, ani jazdą na słoniu i innymi tego typu "atrakcjami". Pytałam o miejsca gdzie można obserwować zwierzęta w swoim naturalnym środowisku, oczywiście w bezpiecznej odległości tak aby nie ingerować w ich życie. Widać każdy rozumie zadane pytanie na swój sposób, odczytując je według własnych wartości.
Tygrrysek 15:17 | 07.05.2017
Spoko, bez obrazy, ja tylko mówię. :)W naturalnym środowisku to tak jak dixi pisze. Jest duża szansa, że pojedziesz i po prostu nic nie zobaczysz. Ja osobiście lubię przytulać tygrysy i mnie tego typu miejsca interesowały, ale nie polecę ci żadnych, bo nie wiem gdzie są w Indiach. Mogę Ci dać namiary na Filipinach jeśli cię interesują. :)
AnPo 15:46 | 07.05.2017
;) dzięki, Filipiny innym razem
Yakin 00:12 | 09.05.2017
>Szukam parku, rezerwatu, w okolicach New Delhi, Jaipuru, Varanasi lub Port Blair>gdzie zwierzęta żyją na wolności, gdzie można je obserwować w naturalnym środowisku.
>Czy jest możliwość zobaczenia w nich tygrysa? Trase podróży mam już wyznaczona, więc
>nie mogę zapuścić się w inne rejony.
W tym regionie o którym piszesz, to chyba największa szansa na zobaczenie tygrysa jest tak jak ktoś wyżej pisał w Ranthambore National Park. Dużo jednak zależy od tego w jakim okresie jedziesz.
AnPo 06:00 | 09.05.2017
Jadę grudzień /styczeń. Podobno największe szanse są w Corbetta National Park w strefie Dhikala i najprawdopodobniej tam pojadę.
AnPo 06:00 | 09.05.2017
Jadę grudzień /styczeń. Podobno największe szanse są w Corbetta National Park w strefie Dhikala i najprawdopodobniej tam pojadę.
Yakin 11:13 | 13.05.2017
>Jadę grudzień /styczeń. Podobno największe szanse są w Corbetta National Park w>strefie Dhikala i najprawdopodobniej tam pojadę.
Park Corbetta, to też dobry wybór, ale to jednak sporo dalej w stosunku do regionów o których pisałaś. I trudniej się tam dostać.