Forum dyskusyjne
Indie koniec lipca 2009
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
stokrotka281 15:14 | 20.05.2009
Witam!Wybieramy sie do Indii Północnych w końcu lipca na ok. 4 tygodnie.Szukamy chętnych do wspólnej wyprawy bądż wymiany informacji. Bedziemy wdzieczne rowniez za rady juz doswiadczinych w tym temacie:)
zierony 23:10 | 20.05.2009
witam serdecznie piszcie ja jestem zainteresoana wyjazdem piszcie jakie macie plany itd
Wiesław 07:18 | 21.05.2009
lipiec to nie najlepsza pora, monsun dokucza dość mocno
Wiesław 07:24 | 21.05.2009
chyba że wybieracie np LADAKH lub RAJASTAN wówczas ok.
Wiesław 07:17 | 21.05.2009
lipiec ro nie najlepsza pora, monsun dokucza dość mocno
stokrotka281 13:16 | 21.05.2009
O monsunie wiemy...Myslimy o Złotym Trójkącie i Rajasthan ale tez o okolicach Manali i McLeod Ganj.Ale poczatek w Delhi...A jak jest z malaria,obawiac sie jej na tych obszarach?Mapy pokazuja jedno ale zwykle doswiadczenia podroznicze bywaja cenniejsze...Bede wdzieczna za info:)
Wiesław 17:46 | 21.05.2009
Manali i Rajastan to regiony o małym zagrozeniu malarią ale.......... ja zwykle łykałem AREHIN i wystarczyło, jesli ktoś chce być bardziej zabezpieczony to LARIAM. a tak naprawdę jeśli ktoś ma pecha to zadne srodki w pełni GO nie zabezpieczą. Dotąd uzywałem AREHIN i żyję ( bylem w Indiach, Birmie, Tajlandii i Jemenie ) myślę że możliwości złapania jakiegoś paskudztwa żoładkowego są bardziej prawdopodobne niż malaria choć i z tym bywa róznie. Powtorzę za pewna znaną osobą "najwazniejsze to nie szarżować a zachować zdrowy rozsądek" Powodzenia
Tomek88 00:11 | 31.05.2009
Ja lecę do Indii 8 lipca na miesiąc:) możemy umówić się na miejscu?
stokrotka281 15:30 | 31.05.2009
Tomku,bardzo chetnie z tym,ze plan sie zmienil...Bowiem oszukano nas nieco przy zalatwianiu biletu i rezerwacje nasza trafil wiadomo co.Efekt tego jest taki,ze jedziemy tam dopiero 17 sierpnia...wszystko inne wykupione...
Tomek88 21:33 | 01.06.2009
Heh, ja już wrócę w tym czasie;) ale zawsze mogę się podzielić z wami doświadczeniami:D
aliss 12:46 | 02.06.2009
Witam, ja lecę 21 lipca na miesiąc. Kilka dni temu kupowałam bilety z Berlina za 1600zł w obie strony na travelstart.de. Linie Turkish Airlines.
Lawendaa 13:26 | 02.06.2009
byłam w zeszłym roku w sierpniu i wrześniu w Indiach północnych. Zrobiłam trasę- Delhi, Agra, Radjastan, Chandighar, Mc Leod Ganj, Manali(Vashisht), Haridwar, Rishikesh, Varanassi, Darjeeling, Kalkuta.Także jeśli macie jakieś pytania to piszcie: lawendaa@poczta.fm albo na forum :)
powodzenia!
stokrotka281 14:29 | 02.06.2009
Rewelacja!w duzej mierze miejsca,ktore chcemy odwiedzic:)Bedziemy w kontakcie bo pytan na pewno bedziemy miec sporo:)Dzieki za kontakt:)