Forum dyskusyjne
PILNE - wiza
kategoria podróże po świecie
kraj Australia
Wild Coyote 02:29 | 09.08.2011
Czy latwo jest dostac 3 miesieczna wize turystyczna bedac bezrobotna, majac zaproszenie rezydenta Australii?
jaco 08:14 | 09.08.2011
cze wiza jest przyznawana z automatu , nic w wniosku nie ma o twoim statusie finansowym i gdzie pracujesz jak nigdy nie podpadłaś dostaniesz bez problemu
Beata & Tomek Globetrotting 11:01 | 09.08.2011
tak jest - zaaplikuj o Evisitora a nie wize turystyczna i to jest super proste bez zaproszen ;-)
herminka 10:31 | 11.08.2011
dostaniesz bez problemu.. wejdź na stronę ambasady, tam znajdziesz link do formularza - właśnie e-visitora. (ten link: http://www.immi.gov.au/visawizard/ja wysłałam wypełniony formularz o 7 wieczorem, a o pólnocy już miałam wizę - przysłaną na email...
Wild Coyote 12:48 | 11.08.2011
Bardzo dziekuje za pomoc, formularz o wize wyslalam we wtorek rano, nadal czekam na wiesci...
jaco 17:00 | 11.08.2011
jeszcze jedna rada ja załatwiałem dwie wizy i w ani jednym przypadku nie dostałem jej na emaila , więc sprawdzaj bezpośrednio na stronie e-visitors :)
Wild Coyote 02:16 | 12.08.2011
Wlasnie odczytalam wiadomosc, prosza o dodatkowe informacje, w tym stan konta i list od pracodawcy... no to chyba juz po mnie :(
herminka 11:17 | 12.08.2011
jestem zaskoczona, że żądają stanu konta i pracodawcy... na samym wstępie jest pytanie o to, czy kogoś masz w Australii, może trzeba zaznaczyć odpowiednią osobę, rodzinę, przyjaciół, partnera.... spróbuj za jakiś czas od nowa wpełnic caly formularz.. i zaznaczyć kogo trzeba (wspomnialaś coś o rezydencie?) powodzenia.
Jadu 12:58 | 12.08.2011
to jest naturalne,składając e-formularz, nie potrzebujesz załączników, ale ambasada ma prawo o nie dodatkowo poprosić, tak samo w Australii po przylocie masz immigration i oni mają prawo odmówić wjazdu mimo otrzymanej promesy
Wild Coyote 14:36 | 12.08.2011
No nic, wysle im o co prosza, z tym ze listu od pracodawcy nie dostana ha! Wydaje mi sie ze tak latwo nie poszlo przez to, ze mieszkam w UK, gdybym wiedziala napisalabym ze siedze w Polsce... bycie uczciwym nie poplaca jak widac, bede wiedziec na przyszlosc ;) mimo wszystko bardzo dziekuje Wam za pomoc.
J_Raf 23:38 | 08.09.2011
hejpamietaj tylko ze oni maja cie juz w kartotece
ja dostalem bez problemu moze dla tego ze tam juz bylem ponad 2 lata ui wyjechalem :)
tylko teraz niemam czasu zeby pojechac :)
Powodzenia życze
Wild Coyote 05:37 | 09.09.2011
Luzik, ja juz od tygodnia jestem w Perth :)