Forum dyskusyjne
PRZEWODNIKI LP
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
stock 22:12 | 01.02.2012
Witam,Wybieram się w kwietniu i zastanawiam się nad przewodnikami. Oczywiście LP. W 90% Radżastan. Ale musze też zachaczyć o Varanasi. I teraz zagwozdka który - LP India Delhi&Agra czy moze całe Indie. W opcji I nie ma Varanasi. W opcji drugiej obawiam się że Radżastan nie bedzie tak dokładny jak w wersji I. Ma ktoś jakies doświadczenia w tej materii. Chodzi oczywiście o wydania 2011. Nie chciałbym szukać tych starszych.
peev 23:26 | 08.03.2012
Ja podlaczajac się do tego posta chciałem się dowiedzieć gdzie można dostać przewodnik LP ?czy gdzieś w Warszawie można dostać w miarę świeży przewodnik po Indiach w języku polskim? :)
piotrwaz 14:58 | 09.03.2012
Nie widziałem LP po polsku.Jeśli chodzi o przewodnik LP po Indiach w zupełności wystarczy jeden ,który obejmuje całe Indie .Jest bardzo dokładny i wg mnie nie jest potrzebny wycinkowy o Rajasthanie.
stock 18:41 | 09.03.2012
ja nigdy nie szukałem LP po polsku bo ich nie ma :) Kupiłęm normalną wersję na całe indie i po przejrzeniu stwierdzam ze powinna wystarczyć :)
Jadu 20:11 | 09.03.2012
wydaję mi się, że polską wersją LP są przewodniki Pascala.
marcyl 17:01 | 12.03.2012
też mi się tak wydaje ale hotele podawane w Pascalu to jakiś kosmos cenowy
sikhis 22:40 | 02.11.2012
LP nie ma sobie równych. Mieliśmy ze soba Pascala i LP, w podróży wychodziły błedy pascala a LP zawsze aktualny a ceny hoteli i opisywane warunki tam panujace zgadzały sie za kazdym razem, o pascalu nie mozna tego powiedziec.
peev 00:29 | 10.03.2012
Taaaaak to jaj pytałem się o Polska wersje ;)Dzięki za odpowiedz...
A czy przypadkiem ktoś nie ma do oddania albo odsprzedania LP o Indiach? :)
ulenulen 20:10 | 10.03.2012
hej! niestety nie ma wersji polskiej LP. Mozesz kupić cały przewodnik, lub najlepiej po prostu na stronie LP kup sobie Chapter's, które Cię interesują. Jeśli interesuje Cię tylko Rajastan i Uttar Pradesh. Wyniesie Cię to dużo taniej, no i będzie lżejsze :) Cały przewodnik po indiach, to koszt ok. 100 zł pewnie. Koszt jednego chapter'a to 2,99 F http://shop.lonelyplanet.com/india/india-travel-guide-14
stock 16:36 | 11.03.2012
przewodnik po Indiach to koszt 72zł !!!a nie 100zł
inzynier 17:15 | 11.03.2012
w Delhi uzywany z2009r na paharganj'u za 20-30zl kupisz, jak nie uda Ci sie dorwac w Polsce.
stock 21:30 | 11.03.2012
allegro pełne przewodników :) wystarczy poszukać, sa po 72zł.
turkus 13:40 | 12.03.2012
polecam poszukać w necie, można to samo znaleźć w wersji pdf za free :)ale linku tu nie mogę podać.....
Pawel_DziennikiWypraw 10:03 | 03.11.2012
Pojechałem w zeszłym roku do Indii i pomyślałem: "Dlaczego ciągle kupuję LP?" Przecież na tym się świat nie kończy, chyba się uzależniłem, kupię coś innego". No i kupiłem Bezdroża "Indie północne, Nepal i Goa".Po pierwszych dwóch dniach mocno żałowałem tej decyzji. Przewodnik jest BARDZO SŁABY. Opisy zabytków niepełne, patrząc na mapy np. Czerwonego Fortu, nie sposób się odnaleźć ("gdzie my teraz jesteśmy?"). Na szczęście po kilku dniach pobytu udało mi się kupić LP 2011 (30th Anniversary Edition) - jak zwykle świetny. Mapa Czerwonego Fortu? Proszę bardzo: kolorowy rzut aksonometryczny, zdjęcia, itd. Bajka. Jedyne co dla mnie jest dziwne to... nadmiar kolorów. Bezdroża są dużo mniej zasobne merytorycznie: mniej opisów, historii, fkatów, etc. Polecam szczerze LP.
Do poczytania relacja z Indii:
http://www.dziennikiwypraw.pl/relacje/indie-2011_2012
--
http://www.DziennikiWypraw.pl - podróże, wyprawy, zdjęcia i filmy z najdalszych zakątków świata.
Smok-1 11:36 | 03.11.2012
Szkoda, zawsze wydawało mi się, że Bedroża są niezłe, ale może oni lepiej sprawdzają się po Europie ? Dzięki za info.