Forum dyskusyjne
Przesyłka do Indii Jak wysłać ważne dokumenty
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
PalmaNuova 21:02 | 26.07.2012
Witam. Mam problem. Potrzebuje wysłac zaproszenie wystawione przez Urząd Wojewódzki dla znajomego hindusa. Wiem że przesyłki giną w 90%. Fedex kosztuje 385 zł...masakra a ja mam mały liścik ale ważny. Boje się wysłać pocztą polską. Ktoś ma może jakiś pomysł lub doświadczenie. Pilna sprawa:)
Firdos 11:38 | 27.07.2012
Dziendobry,Jestem Firdos, mieszkam w Delhi, uczylem sie jezyka polskiego w Indiach,co chce wyslac? jesli to jest dokument ,zeskanowac i wysłac go.
Pozdrawiam z Indii,
Firdos
firdos_du@yahoo.co.in
Firdos 11:39 | 27.07.2012
Dziendobry,Jestem Firdos, mieszkam w Delhi, uczylem sie jezyka polskiego w Indiach,co chce wyslac? jesli to jest dokument ,zeskanowac i wysłac go email.
Pozdrawiam z Indii,
Firdos
firdos_du@yahoo.co.in
PalmaNuova 12:38 | 05.08.2012
Dzięki za odpowiedź Firdos, niestety dokument musi dotrzeć w oryginale. Scan mam zrobiony na wszelki wypadek.Pozdrawiam
Asia
Luti 19:27 | 04.08.2012
Licz się z tym, że nawet z zaproszeniem osoba zaproszona i tak nie dostanie wizy. Przed złożeniem aplikacji lepiej zadzwoń do konsulatu, gdyby pojawiły się problemy, to masz Wydział Interwencji MSZ i możliwość złożenia skargi. Możesz nawet w rozmowie z konsulem napomknąć, że zdajesz sobie sprawę ze swoich praw i jesteś gotowa z nich skorzystać.
PalmaNuova 12:46 | 05.08.2012
Hej, dzięki za podpowiedź. Niestety zdaję sobie sprawę z tego że jest takie ryzyko. Zastanawiam się co mogę jeszcze wysłać z tym zaproszeniem żeby dokumenty były bardziej przekonujące. Człowiek którego chcę zaprosić nigdy nie był poza Azją i nie wnioskował o wizę. Ponadto jest wykształcony - nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Mam wobec niego dług wdzięczności bo dużo mi pomógł podczas wyprawy do Indii w zeszłym roku - co nietypowe - bezinteresownie. Jutro chcę wysłać zaproszenie zwykłą pocztą polską lotniczą priorytetową z wszelkimi możliwymi obwarowaniami...może dotrze...a wcześniej może faktycznie zadzwonie do konsulatu.
miszel78 15:52 | 13.08.2012
Witaj Asia...to ciekawe co piszesz o tych 90% zaginionych przesylek....w takim razie mialem szczescie bo moja pocztowka z zyczniami na Boze Narodzenie dotarła :)