Forum dyskusyjne
Rezerwacja biletów Pilne
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
rhythm 21:55 | 28.08.2012
Cześć,10 września wylatujemy do Indii a nie mamy możliwości rezerwacji biletów ponieważ nasze paszporty leżą w ambasadzie i nie mamy jak zarejestrować się na stronach pośredników Cleartrip ani Makemytrip. Czy może nam ktoś z użytkowników forum pomóc i udostępnić swoje konto abyśmy mogli porobić rezerwację jeżeli jest to możliwe.
Mój mail to piotrek.andrysiak@gmail.com , bardzo proszę o pomoc albo porady jak sobie z tym poradzić, niestety miejsc z general quota ubywa:/
pavep 11:01 | 29.08.2012
Co wy tak się boicie na miejscu rezerwować bilety na miejscu, Zjeździłem całe Indie pociągami w 2 miesiące, później wróciłem do pracy do Indii na pół roku i ani razu nie bookowałem biletu wcześniej niż na dzień dwa przed planowaną podróżą, nigdy nie miałem problemów z dostępnością biletów, a jechałem indyjskimi pociągami z 20 razy!!!!!!!!!Najłatwiej kupowac jest bilety u posredników, oczywiście uważajcie żeby was nie oskubali, najpierw wchodzicie na strone http://www.indianrail.gov.in/
sprawdzacie cenę biletu, często będzie widniała informacja, że nie ma miejsc, ale agencje same wykupują miejsca które odsprzedają później zagranicznym klientom, do biletu dodajemy jakieś 20-40 rupii prowizji dla agenta 2-3 złote was nie zbawi i tym sposobem mamy bilet:)
rhythm 12:49 | 29.08.2012
Z Delhi chcemy wyjechać po 4 dniach i najchętniej byśmy zarezerwowali bilety na cały wyjazd już. Mam nadzieję że da radę. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. Jakby ktoś chciał potwierdzić info że nie powinno być problemu to będę wdzięczny za uspokojenie mnie:)pozdrawiam
arysto 14:44 | 29.08.2012
Wow... 4 dni w Delhi... co Wy chcecie tam robić? Na Waszym miejscu przygotowałbym się na małą zmianę planów, bo z ręką na sercu powiem, że nie mam pojęcia co w tym molochu można tyle czasu robić!
herrek 19:27 | 29.08.2012
zgadzam się z arysto, 4 dni to troszkę dużo w tym mieście, może warto przeznaczyć więcej czasu na inne ciekawsze miejsca. No chyba, że lecicie na pół roku ;)A te bilety to ja jednak polecam przez internet - chociaż na pierwsze dwa - trzy przejazdy. I nie chodzi tu o strach (choć podobno tylko niemądry się nie boi) ale raczej o przezorność i o możliwość spokojniejszej aklimatyzacji, bo dla europejczyka, który jedzie na taką wycieczkę po raz pierwszy to "lekki" szoczek jest. Ale kraj pięęękny!! :)
herrek 19:32 | 29.08.2012
Ajć nie doczytałem, że to już na 10.09 - w takim razie pozostają Wam rady pavep'a, które jak najbardziej się sprawdzają, wymagają tylko większego zaangażowania. Poza tym będąc na miejscu też można rezerwować przez internet :)
jaco 19:16 | 04.09.2012
po ogarnięciu się w Delhi udajcie się do biura rezerwacji dla turystów na 1 pietrze dworca po prawej stronie będzie "informacja" czyli ktoś przy biurku z kompem podajcie wasze orientacyjne miejscowości , daty i godziny odjazdów, sprawdzą wam dostępność na tę chwilę i wypiszą nazwy i nr pociągów w międzyczasie niech ktoś z was stanie do kolejki gdzie się rezerwuje bilety i powypełniajcie druki rezerwacji bez dat , nr pociągów itp .Po dotarciu do obsługującego was dajcie mu to wszystko po kolei przebiegu trasy i przy tej osobie będziecie uzupełniać resztę , są wyrozumiali i na pewno wam wynajdą trasę bez problemów , możecie ją sobie przy nim skorygować jeśli się okaże że rzeczywiście nie ma jakiegoś połączeniamoże się coś zmienić w czasie między informacją a rezerwacją/ Nie musicie brać biletów na całą trasę możecie je kupować w trakcie aczkolwiek nie na zasadzie dziś kupujemy na jutro tylko przynajmniej na kilka połączeń bo szkoda czasu .