/ / INDIE > Radżastan - lokalne biuro podróży - proszę o namiary > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Radżastan - lokalne biuro podróży - proszę o namiary

kategoria podróże po świecie

kraj Indie

ninka212 dołączył
03.09.2012

ninka212 22:16 | 03.09.2012

Czesc,
w październiku planujemy wyjazd do Indii (Delhi - Radżastan - Varanasi - Kalkuta - Chenai - Kerala - Mombaj - Delhi), mamy miesiąc czasu.
Szukamy namiary na biuro turystyczne, które zorganizuje objazd z noclegami po Radżastanie.
Jeśli macie sprawdzone kontakty prosimy o pomoc... :-)

pavep dołączył
29.03.2009

pavep 15:38 | 04.09.2012

www.getsholidays.com

pracowałem w tej firmie w Indiach 6 miesięcy, rzetelni i godni zaufania ludzie

ninka212 dołączył
03.09.2012

ninka212 18:39 | 04.09.2012

dziękuję

jaco dołączył
13.05.2008

jaco 18:52 | 04.09.2012

a nie lepiej pociągami ? ciekawiej i dużo, taniej z biletami i noclegami praktycznie nie ma problemu :)

ninka212 dołączył
03.09.2012

ninka212 18:46 | 05.09.2012

Pewnie masz rację co do pociągów, że taniej... Niestety mamy mało czasu, a podróże pociągami w Indiach (z tego co wiem) bywa różna... (jeśli chodzi o rezerwacje, punktualność itd.) Poprawa mnie jeśli się mylę. Dzięki.

jaco dołączył
13.05.2008

jaco 19:49 | 05.09.2012

Powiem tak i w Polsce pociągi się spóźniają :) . Swoją opinie oparłem na doświadczeniu z tegorocznych wakacji niestety tylko 2 tyg. -4 osoby.Po wylądowaniu w Delhi udaliśmy się do biura rezerwacji na dworcu mieliśmy wstępnie przygotowaną trasę , tam nam dopasowano pociągi na mniej więcej pierwszy tydzień łącznie z znalezieniem biletów na ten sam dzień do Varanasi na wszelki wypadek Delhi zostawiliśmy na koniec. Przez cały pobyt pociągi mieliśmy wieczorne i nocne więc nie traciliśmy dnia. Bez problemu dostawaliśmy bilety na inne połączenia - raz tylko jedno było w innym przedziale . Dwa razy byliśmy na liście oczekujących ale bilety dostaliśmy .Zrobiliśmy jakieś 2200 km ani jeden pociąg nie miał opóźnień .Więc nam się udało , oczywiście w trasie może być różnie , ale przeżyć z podróży w pociągach nie zamieniłbym na żaden inny środek lokomocji :)

goosik007 dołączył
31.07.2013

goosik007 18:12 | 31.07.2013

Polecam prywatne biuro, z którego sama korzystałam http://gurvindia.com/ Kierowca zaufany i polecony mi przez znajomych. Bardzo sympatyczny i kompetentny, mówi dobrze po angielsku i uczy się niemieckiego. Wystarczy spojrzeć na opinie klientów na jego stronie internetowej i wszystko jasne. Polecam z całego serca.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl