/ / INDIE > ocena trasy i zapraszam na szlak > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

ocena trasy i zapraszam na szlak

kategoria podróże po świecie

kraj Indie

michal85 dołączył
03.10.2012

michal85 23:31 | 24.11.2012

Witam, tak jak w temacie, prosze o ocene trasy i jesli ktos sie chce dolaczyc do jakiegos odcinka trasy - zapraszam.
Jestem fotografem i mam czas na ten trip do konca kwietnia, no chyba ze kasa sie skonczy wczesniej , bo wyjazd bedzie niskobudzetowy.

Wylatuje z Londynu 28.11.12 do Dubaju, tu zostane kilka dni i 03.12.12 laduje w Delhi. W Delhi i Agrze kolejne kilka dni i zaczynam od Rajastanu ( Shekhawati, Jaipur, Pushkar, Udaipur). Dalej na poludnie w wielkim skrocie : Gujarat(ok tygodnia) i dalej: Ajanta, Bombaj, Hampi do Kerala- Varkala (tu kilka tygodni) .
Dalej juz wschodnim wybrzezem : Maduraj , Tirchy , Thanjavur , Chidambaram. I tu mam maly dylemat : Kalkuta , czy od razu Varanasi??? Jesli ktos moze doradzic bede bardzo wdzieczny.
Z Varanasi do Khajuraho, Orchha, i dalej na polnoc- Kaszmir.
Tutaj zaczyna sie druga czesc wyprawy, na pewno trudniejsza, ale jako fotograf nie moge tego ominac. Zaczynam w Amristar, McLeod Ganji , Jammu, Srinagar, Leh, Manali , Shimla.
Z Shimali w zaleznosci od funduszy : Delhi i powrot, lub - co mniej prawdopodobne , chociaz bardzo bym chcial : Nepal i maly treking w gorach.

Oczywiscie plan podrozy jest bardzo ogolny i na miejscu ulegnie jakims zmianom. Jesli ktos ma jakies wskazowki bede bardzo wdzieczny, jesli ktos chce sie dolaczyc do jakiegos odcinka - dawajcie znac.

Jak wspomnialem wczesniej mam czas do konca kwietnia. Biletu powrotnego jeszcze nie mam , kupie jak skoncze trase, lub gdy skoncza sie fundusze, albo bede mial juz po prostu dosc ;)

pozdrawiam Michal
www.studio44.pro

turkus dołączył
02.07.2006

turkus 02:11 | 25.11.2012

ja zaczynam od 27 listopada, ale od drugiej strony, najpierw Varanasi, a póżniej przez Orisse, Tamil Nadu, Kerale do Rajastanu, całośc 3 miesiące, może więc jadąc w przeciwnych kierunkach przypadkiem się spotkamy

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl