Forum dyskusyjne
Bangalore - Hampi -- ktoś przerabiał
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
nawarro 11:31 | 20.12.2012
WitamPodróż w Indiach kończę w Bangalore, stamtąd znajomy wraca do polski a ja będę miał jeszcze kilka dni na wojaże.
Chciałbym jeszcze "zachaczyć" o jedno albo dwa miejsca zanim wrócę do Bangalore (dobrze gdyby nie były jakoś bardzo mocno oddalone)
Myślałem o HAMPI
- warto?
- ktoś przerabiał trasę Bangalore Hampi?
a może wybrać inny cel?
z góry dziękuję za wszelkie sugestie
izaschiza 05:47 | 06.01.2013
Pozdro z Bangalore, dokąd właśnie przyjechałam z Hampi. Podróż to nocka w pociągu lub autobusie (sleeper). Hampi na pewno warto, zwłaszcza jeśli interesuje cię wspinaczka, a konkretnie bouldering (warto wziąć swoje buty, pad'a dostaniesz w każdym guesthousie za free, a buty można wypożyczyć, ale są często kiepskiej jakości i w kiepskim stanie). Warto zatrzymać się po drugiej stronie rzeki, tzw. riverside (trzeba przepłynąć łódką na drugą stronę): chillout, tanio, piękny krajobraz. Warto wypożyczyć motorek i pojeździć po okolicy: jeśli cię interesują ruiny to jest ich trochę, a jeśli nie to warto podjechać choćby nad jeziorko, żeby się przekompać. Pozdro
marcyl 15:34 | 08.01.2013
jechaliśmy z Hampi a właściwie z Hospet ) autobusem (sleeperem) całą noc jazdy) do Bangalore ale i odwrotnie można Hampi warto odwiedzić , byliśmy tam jeden dzień a i dwa byłoby co robićpodobna wycieczka z Bangalore do Cenaju i dalej do Mahlaripooram i Kancipooramu autobusami z 10 godzin jazdy z przesiadką w Cenaju ale też warto szczególnie Mahlalipooram
Pawel_DziennikiWypraw 22:14 | 19.03.2013
Hampi to rewelacja!z Bangalore do Hospet jest wygodny pociąg a potem tuk-tuk albo autobus - 30 minut.
Relacja: http://www.dziennikiwypraw.pl/relacje/indie-2012_2013
Yaniv 22:50 | 19.03.2013
"Hampi to rewelacja!" - ale tylko w połączeniu z noclegiem pod drugiej stronie rzeki, na wyspie ;)
nawarro 09:51 | 20.03.2013
właśnie wróciłem z IndiiI faktycznie, Hampi jest super, a idealna opcja na transport to pociąg z Bangalore (najlepiej w nocy) - konkretnie do Hospet, a potem rikszą do Hampi (max 150 rupi, a można i taniej)