Forum dyskusyjne
brak biletow na pociagi tatkal a tourist quota
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
Pep 09:50 | 19.01.2013
Hej wszystkim! pozdrowienia z Jodhpur!Moja pierwsza podroz poza Europe i w sumie daje rade tu :)
Mam tylko pytanie odnosnie biletow na pociagi.
Mumbai - Rajasthan - Amritsar.
Nie bukowalem nic, a w kasach wszedzie mowia ze wszystko jest fully booked(gdy kupuje 2-4 dni wczesniej), wiec pozostaje mi tatkal, ktory dziala tylko dzien wczesniej od 10 rano i jest 120r. drozszy. Czy mozecie to potwierdzic?Czy jest jakis inny sposob by nie przeplacac i nie tracic czasu na zalatwianie tatkala?Czytalem tu na forum cos o tourist quota ale w kasach nic na ten temat sie nie dowiedzialem.
Nie spotkalem jeszcze travel agency ktora chcialaby mi zalatwic bilet na pociag.
Prosze o podpowiedz i z gory dziekuje,
Przemek
Jadu 17:21 | 19.01.2013
niesssamowite, że szukasz pomocy w Polsce nie na miejscu.w Jodhpur masz kasę biletowa specjalnie dla turystów i idź tam, jeżeli tam niczego nie załatwisz to nie załatwisz nigdzie. Na najbliższe dni masz między 40a 190 osób na liście oczekujących na wszystkie 3 bezpośrednie pociągi z Mumbai do Amritsat. najlepsza dostepność na liście jest na GOLDENTEMPLE. Jeżeli nie ma miejsc to jak biura podróży mają Ci pomóc ? Tatkal polega na tym, że kupujesz bilet do ostatniej stacji nie zależnie gdzie chcesz wysiąść i to jest najpewniejsze czy wsiądziesz czy nie. Tourist quota nie jest dostepna na wszystkich pociągach/trasach, poza tym, najczęsciej jest to kilka miejsc więc też szybko się sprzedają.
Powodzenia
benbm 08:12 | 20.01.2013
Ale macie problemy ,udajesz się do kasy dla cudzoziemców lub wojowników o wolność i demokrację ci mają swoja pulę ,jak już nic nie ma wsiadam do pociągu i jadę ,nic ci nie zrobią ja tak całe =Indie przejechałem kilka razy i tylko dwa razy mnie wyrzucili z pociągu i wszystko
Puma 20:10 | 21.01.2013
Witam,ja w sytuacji braku rezerwacji/a zawsze kupowałam sleeper/szłam do kasy dla tubylcow i wołałam o bilet.Jak mówili ze fully booked , wołałam,że chę bilet w general quota.To jest tzw. bilet bez miejscowki ichniej. I wsiadałam do dowolnego wagonu sleeper i czekałam na konduktora.On zawsze ma jakies miejsca i można u niego za 100-150 rupii kupić,tylko trzeba go grzecznie o to poprosić.Powodzenia
Pep 11:52 | 22.01.2013
Po prostu chcialem sie upewnic czy o czyms nie wiem, typu lepsze wyjscie niz tatkal, bo na miejscu juz rozne wersje slyszalem.dzieki wielkie.