/ / SINGAPUR > Lotnisko-Chinatown > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Lotnisko-Chinatown

kategoria podróże po świecie

orka dołączył
07.05.2010

orka 13:10 | 28.01.2013

Hej:)
jak najtaniej, najszybciej dostać się z lotniska changi do Chinatown (6osób +bagaże) taxi, metro? czy można płacic dolcami, euro czy konieczna wymiana? gdzie korzystniej? gdzie na kolację w Chinatown?

robbieSG dołączył
13.01.2007

robbieSG 05:26 | 29.01.2013

Placi sie "dolcami" tylko ze singapurskimi. Kantory wymiany walut na lotnisku, napweno jest taniej niz w malezji, po prostu kupicie karte z automatu na peronie MRT. Cena przejazdu okolo 2.20 SGD na osobe. Chinatown to wlasciwie nic tylko restauracje, wszystko zalezy od tego jaka kuchnia odpowiada wam najbardziej. Jezeli podrozujecie na budzecie, polecam hawkers na Maxwel road. Jest tanio i mnostwo lokalnych specialow.

magic dołączył
10.05.2010

magic 16:41 | 29.01.2013

Musicie zdecydowac czy 'najtaniej' czy 'najszybciej' jest wazniejsze :-)

1. Taxi. Mozna placic karta kredytowa (bedzie minimalnie drozej niz gotowka - jest jaka stala oplata za to). Tak jak juz robbie napisal - tylko singapurskie dolary jako gotowka.

Tutaj macie linka do strony gdzie mozna uzyskac orientacyjna cene za przejazd:
http://www.taxisingapore.com/external/taxi-fare-calculator/

Czas dojazdu zalezy od godziny.

2. Metro (MRT). Orientacyjna cena byla podana. Musicie sie przesiadac dwa razy:
- zielona linia z lotiniska i przesiadka na Tanah Merah (koncowa stacja dla metra z lotniska)
- dalej zielona linia i przesiadka na Outram Park (linia purpurowa).

Uwagi:
- w zaleznosci od godziny moze byc ciasno
- musicie sie przygotowac na przejscie pomiedzy stacjami na Outrum Park (chwilka tupania)
- sa inne mozliwosci (np. zolta linia z Paya Lebar)

Mam nadzieje ze wiecie ciut wiecej - w razie czego pytajcie dalej :)

Pozdr,
-M.

orka dołączył
07.05.2010

orka 20:02 | 29.01.2013

wielkie dzięki
mam nadzieje ze będą dostępne taxi dla 6 osób z bagażami
p.s. co nieco wiemy
już za dziesięć dni urlopik 3 tygodniowy:)

magic dołączył
10.05.2010

magic 13:54 | 01.02.2013

Zwykle taxi nie da rady Was wszystkich zabrac.

Mozna wynajac busa. Niestety nie znam aktualnej ceny. Ostatni raz jechalem ~3 lata temu i bylo to okolo S$45.

Pozdr,
-M.

magic dołączył
10.05.2010

magic 13:55 | 01.02.2013

O ile zostajecie na chwile w Singapore - dajcie znac - mozemy wyskoczyc cos zjesc / wypic :)

Pozdr,
-M.

robbieSG dołączył
13.01.2007

robbieSG 09:10 | 04.02.2013

Ja sie tak zastanawiam kiedy ty mi zoproponujesz cos do wypicia i zjedzenia LOL. Napewno daleko do queenstown nie masz.

robbieSG dołączył
13.01.2007

robbieSG 09:15 | 04.02.2013

A propos transportu, chetnie bym pomogl za darmo tylko ze ja 6 ludzi do Golfa nie wsadze. :/

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl