Forum dyskusyjne
Co fajnego w Singapurze
kategoria podróże po świecie
kraj Singapur
bynio 13:42 | 04.04.2013
To pytanie jest do mieszkających tam lub będących tam wielokrotnie. Mam 1-dniowy stopover i chciałbym zobaczyć coś innego poza Sentosą, Chinatown, Little India czy Orchad Road, które już widziałem 2 lata temu. Dziękuję wszystkim za podpowiedzi.Pozdrawiam Zbyszek
robbieSG 11:48 | 05.04.2013
Geylang. Salony samochodowe na Queenstown (Alexandra rd) - serio. Sembawang. Turf club. East coast i okolice Changi prison. Coleman street (loza masonska, muzeum filatelistyczne, najstarszy czynny kosciol armenski, "prawie niezalezny" dom sztuk z klubem i restauracja) Labrador Park, ogrody botaniczne i raffles hospital...i nic wjecej mi do glowy nie przychodzi. Moze dlatego ze to malenka wysepka?
bynio 06:12 | 07.04.2013
Nie spojrzałem Robbi że mieszkasz w Singapurze. Na Sembawangu co polecasz. Niestety jutro już lecę do Kuala.Zbyszek
gastropoda 00:57 | 07.04.2013
w północno-zachodniej części wyspy jest rezerwat przyrody - można tam spotkać 1.5 m jaszczurki, żółwie i sporo ptactwa (są budki obserwacyjne)
bynio 06:08 | 07.04.2013
Dzięki za podpowiedzi, mam znowu dostęp do neta po dżungli. Na Geylangu miałem nocleg jadąc w tamtą stronę. Trochę się napatrzyłem, dla zainteresowanych mogę podać aktualne ceny. Te salonu samochodowe to tak naprawdę? Po w sumie 2 tygodniach dżungli może to być ciekawe. A co sądzicie o ZOO. Warto? Nocne safari raczej nie wchodzi w grę, tuż przed północą mam samolot do Frankfutru. Ten rezerwat przyrody jest fajnieszy niż ogró botaniczny, jak sądzisz?Pozdrawiam Podpowiadaczy
Zbyszek
robbieSG 08:23 | 08.04.2013
Totalnie serio o tych salonach samochodowych, Kilka dni temu siedzialem sobie w Pagani Zonda udajac zainteresowanie kupnem auta za okolo 17 millionow dolarow, wycieczka do salonow to takie surrealistyczne muzeum, szczegolnie jezeli sobie przeliczysz ceny aut w SG na ceny w jakimkolwiek innym kraju. haha.Nigdy nie bylem na Night Safari ale prawdopodobnie to fajne, zoo, nie mam pokjecia ale wydaje mi sie ze to nic specjalnego, nie wiem. Moze zainteresuja cie Gardens by the bay. Nie byly otwarte 2 lata temu i to mjejsce jest calkiem imponujace, Ale do najtanszych nie nalezy.
Co do Geylang, mjalem na mysli ...jedzenie...hmm hmm. Dim sum, chinskie dziwaczne dania (swierzy import z chin i nawet Singapurczycy nie sa przekonani do skosztowania,) Taka kulinarna wycieczka.
bynio 07:38 | 11.04.2013
Dzięki robbie za pomoc. Zdecydowaliśmy się na Gardens by the Bay. Całkiem fajne, przy okazji powłóczyliśmy się po Marina Bay. Pół dnia zleciało. A na Geylangu trochę pojedliśmy. Pierogi zupełnie takie same jak w Chinach.Teraz już we Frankfurcie.Pozdrawiam z Europy Zbyszek