/ / INDIE > Kurs Jogi w klasztorze > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Kurs Jogi w klasztorze

kategoria podróże po świecie

kraj Indie

usunięty/nieznany 17:16 | 03.03.2013

Witam Serdecznie

Chcialbym spedziec 2 tygodnie w Indiach i poswieciec je na kurs Yogi. Czy jest moze ktos, kto ma taki kurs juz za soba? Mialem okazje pracowac krotki czas w Indiach w Pune i slyszalem, iz jest tam klasztor gdzie takie kursy sie odbywaja. Lecac drugi raz do Indi z checia odwiedzil bym inna czesc tego ciekawego kraju. Dlatego bede bardzo wdzieczny za jakies "namiary".

Pozdrawiam, Krzysiek

mors dołączył
15.01.2007

mors 20:58 | 06.03.2013

Polecam Rishikesh,światową stolicę jogi.Medytacje i różne rodzaje jogi na każdym kroku.Ceny bardzo przystępne.
Pozdrawiam

pat.b dołączył
08.03.2010

pat.b 08:53 | 11.03.2013

Cześć,

Ja wybieram się tej wiosny na miesięczny kurs nauczycielski jogi do Bombaju. To będzie mój pierwszy raz w Indiach i chciałam się Ciebie zapytać o kewstie wizy. Na stronie ambasady są różne typy wiz i wygląda na to, że powinnam starać się o wizę studencką. Nie orientujesz się czy zwykła wiza turystyczna nie wystarczy?

Pozdrawiam serdecznie,

Pat

Pep dołączył
13.12.2012

Pep 13:28 | 14.03.2013

Joga w klasztorze? Chodzi Ci o ashram?

Rishikesh rzeczywiście ma dużo do zaoferowania w tym temacie, byłem tam 16 dni w lutym. Jedyny problem jest żeby znaleźć tam coś prawdziwego, bo ściemy jest dużo.
Robiłem tam kurs reiki, ale słyszałem dużo pozytywnych doświadczeń o The Divine Life Society(Sivananda Ashram) przy Ram Jhula. Miałem tylko 3 lekcje jogi w Anand Prakash Ashram przy Lakhsman Jhula i byłem mega zadowolony. Płaciłem 150-200r za 1h45min.

Pep dołączył
13.12.2012

Pep 13:34 | 14.03.2013

zapomniałem o Punie. Nie byłem tam, wiem tylko, że jest tam ashram OSHO, eksluzywny i drogi. Uwielbiam nauki OSHO, ale mam dystans do tego całego biznesu jaki teraz panuje wokół OSHO. Mistrza już nie ma ale kasę robi się piękną. Przekonałem się o tym w Rishikeshu w tamtejszym Osho Ashramie nad Gangesem.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl