Forum dyskusyjne
Paszport i pobyt bez wizy
kategoria podróże po świecie
kraj Australia
mrcanberra 22:36 | 03.10.2013
Jak to jest z pobytem w Australii do 3 miesięcy dla osób posiadające paszport Unii Europejskiej? Niby bez wizy można przebywać w Australii do 3 miesięcy, ale nie jestem w temacie i czy zwykły paszport wystarcza czy chodzi o coś innego?Jak to więc jest?
usunięty/nieznany 16:06 | 04.10.2013
Wydaje mi sie, ze wize jednak potrzebujesz. Nawet na te 3 miesiace. W kazdym razie rodzina ktora byla mnie odwiedziala 2 lata temu wizy potrzebowala (ale to byl tylko jakis prosty formularz do wypelnienia na stronie internetowej). No chyba ze cos sie ostatnio pozmienialo
blazy 21:28 | 04.10.2013
Wiza jest konieczna. Wchodzisz w e-visitor i tam masz wszystkie informacje. Po 2-3 dniach masz (albo nie) wizę wielokrotną ważną przez rok max. 3 m-ce pobytu. Nic nie płacisz i wszystko załatwiasz on-line.
mrcanberra 23:08 | 05.10.2013
"Nic nie płacisz i wszystko załatwiasz on-line" hmm to za jaki typ wizy się płaci? Edukacyjna też jest free czy jak bo już mi się coś mieszają informacje, że jakieś tam ileś stów kosztują.
blazy 22:26 | 08.10.2013
Mówię o wizie short stay, bez prawa do pracy, studiów, itp. Jakie są zasady udzielanie innych wiz - nie wiem, bo mnie dotąd nie interesowały. Wejdź sobie na stronę ambasady Australii to pewnie wszystko tam jest podane.
Jumptravel_pl 13:01 | 10.10.2013
W zasadzie najlepiej byłoby się dowiedzieć tego wszystkiego u samego źródła,czyli w tym przypadku na stronie ambasady lub nawet wizycie w niej,wtedy bedziesz wszystko dokładnie wiedział.
makensis 23:49 | 11.10.2013
W pl wystarczy wejsc na strone Departmnent of Imigration Australia i wybrać Application. Ja na swoją wizę czekałem kilka dni. Nic potem nie drukowałem, w komputerkach w urzędzie imigracyjnym już mieli info co przykleić.