/ / INDIE > Goa-Palolem Beach > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Goa-Palolem Beach

kategoria podróże po świecie

kraj Indie

Puma dołączył
17.06.2011

Puma 19:40 | 23.01.2014

Witam,czy mogłabym prosić o podpowiedź, jak dostac sie z lotniska w Dabolim,Goa na plaże Palolem.Nie chodzi mi o taksówke ale czy jest jakis autobus z lotniska? Ile ewentualnie kosztowalaby taksówka?

jamaj dołączył
24.01.2011

jamaj 20:19 | 23.01.2014

witam
nie jestem pewien czy istnieje jakieś połączenie na palolem(zawsze korzystałem z taxi) bo taksówkarze pewnie by spalili te autobusy(lokalny interes się kręci) szukaj połączenia do Margao a z Margao jeżdżą busy co godzinę na samą plaże za jakieś drobne nie pamiętam dokładnie 15-30rupi, koszt taxi to jakieś 2000 rupi nie zależnie od ilości osób na lotnisku jest również prepay taxi ale cena jest podobna
w razie pytań co do palolem to śmiało byłem tam już 3 razy miejsce ma swój nie powtarzalny klimat błogiego lenistwa świetnego jedzenia i nigdy nie nudzenia

Puma dołączył
17.06.2011

Puma 12:39 | 24.01.2014

Dziękuję za info.Prosze tylko podpowiedz,skąd w Margao te autobusy wyjezdżaja: z dworca autobusowego czy moze z placu centralnego w mieście,gdzie jest budynek poczty?/niedaleko targowiska/.
Wiem,że do Margao tez tylko taxi można sie dostac /jakieś 500 Rp.w 2011r./

jamaj dołączył
24.01.2011

jamaj 16:18 | 24.01.2014

witam
jak już pisałem wcześniej zawsze używałem taxi i nie wiem dokładnie skąd odjeżdżają znajomi korzystali z tego autobusu jak się dowiem coś więcej to się odewę

jamaj dołączył
24.01.2011

jamaj 16:18 | 24.01.2014

witam
jak już pisałem wcześniej zawsze używałem taxi i nie wiem dokładnie skąd odjeżdżają znajomi korzystali z tego autobusu jak się dowiem coś więcej to się odezwę

[konto usuniete] dołączył
02.10.2012

[konto usuniete] 17:15 | 24.01.2014

w margao wyjezdzaja z bus stand /dworca autobus/ ale przejezdzaja i zatrzymuja sie tez w kolo placu centrlnego /market/ , bilet 40 rupi do palolem ! z lotniska jak wyjdziesz przez parking do "ulicy" to zlapiesz busa do margoa/bus stand/ za 20 rupi , ale kawalek przejsc trzeba ...peace

Puma dołączył
17.06.2011

Puma 19:19 | 24.01.2014

Super,dzięki.

Tomi45 dołączył
17.12.2012

Tomi45 16:16 | 26.01.2014

Tylko taxi . Ale żadne tam prepaidowe ,tylko wyjdz z lotniska i idź na parking przed lotnisko ,sami cię znajda. Koszt nie większy niż 1000 inr. Targuj się .

jamaj dołączył
24.01.2011

jamaj 19:16 | 27.01.2014

sorki
Tomi45 właśnie mi uświadomił że płaciliśmy 1200 rupi za taxi a nie jak poprzednio pisałem 2000 dopiero po przeliczeniu na euro mi się przypomniało

monikajanukanis dołączył
17.03.2010

monikajanukanis 22:56 | 30.01.2014

Jeśli chcesz dojechać autobusem do Palolem , musisz z lotniska dojechać najlepiej taksówką do dworca autobusowego w Panaji. Tam odjeżdżają autobusy do Margao, z Margao wsiądź do autobusu do Palolem . Koszt Panaji-Margao chyba 80 rupii, Margao Palolem podobnie.róźnica jest spora w cenie jeśli podróżujesz sama taxi wyjdzie dość drogo.Autobus jedzie wolno, trzeba mieć ok6-8 godzin aby dojechać z Panaji do Palolem,
Podróź z Margao do Palolem jest bardzo malownicza,teren staje się pagórkowaty, zmienia się też ubiór kobiet . Taxi dojedzie może w półtorej godziny.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl