/ / INDIE > Kerala plaże > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Kerala plaże

kategoria podróże po świecie

kraj Indie

bartek79 dołączył
15.05.2011

bartek79 19:26 | 09.07.2014

Szukam pięknej, i mało odwiedzanej plaży na Kerala. Zna może ktoś taką? Będę wdzięczny za info:)

Przemysław Supernak SuperGlob dołączył
06.11.2010

Przemysław Supernak SuperGlob 08:33 | 11.07.2014

Ja będąc w Kerali za trzymałem się m. in. w:
- Aleppey - mało turystów, w weekendy bywa sporo miejscowych, ale wystarczy przejść się kilometr plażą w jakimkolwiek kierunku by oprócz kilku rybaków nie spotkać nikogo
- Varkala - miejsce uczęszczane z wielom a guest-housami, hotelikami i restauracyjkami, ale szczerze polecam jako doskonały punkt wypadowy. Mimo iż plaża w Varkali jest dość popularna, to prowadzi z niej w kierunku północnym bajeczna ścieżka wzdłuż morza o długości kilku kilometrów która zaprowadz cię do przynajmniej kilku absolutnie pustych i kameralnych plaż takich jak ta na zdjęciu pod linkiem poniżej.

http://www.globtroter.pl/zdjecia/146625,indie,kerala,edava,konkurs,moje,indie,,,indie,w,sielankowej,odslonie.html

Poza tym w Kerali raczej trudno będzie znaleźć mało odwiedzaną plażę, przy której jeszcze znajdowałby się jakiś hotelik. Jeśli jest hotelik, to jest też ich więcej, a to powoduje, że jest też trochę turystów.

http://www.globtroter.pl/zdjecia/146625,indie,kerala,edava,konkurs,moje,indie,,,indie,w,sielankowej,odslonie.html

leon15 dołączył
25.05.2014

leon15 09:01 | 11.07.2014

Kerala to najpiękniejszy stan w Indiach, nie tylko plaże :)

turkus dołączył
02.07.2006

turkus 09:08 | 11.07.2014

Jedną z najładniejszych plaż w Kerali jest Kovalam, w weekendy oblegana przez miejscowych, bo jest blisko Trivandrum.
O Alapey niestety nic dobrego poza tym, że pusto na plaży, nie da się powiedzieć, woda brudna, piasek a raczej żwirek, nie zachęca nawet by usiąść.

06.11.2010

Przemysław Supernak SuperGlob 10:53 | 11.07.2014

To fakt, że woda w Aleppey zbyt rewelacyjna nie była, tzn. była trochę mętna od piasku. Piach na głównej plaży też niespecjalnie, ale wystarczyło przejść jakiś kilometr od głównej plaży i było znacznie lepiej. Woda w Alepey miała jeszcze jedną wadę - była ciepła jak w wannie.

kasy1 dołączył
10.10.2004

kasy1 19:44 | 16.07.2014

Ja tez polecalbym bardziej Varkale/raczej okolice:)/ niz Allepey.Cuda to nie sa,ale da sie przezyc..Za to jedzenie w Varkali fantastyczne:)
Mz Tamil Nadu jest ciekawsze niz Kerala/jezeli chodzi o poludnie Indii/
K

bartek79 dołączył
15.05.2011

bartek79 09:41 | 17.07.2014

Dzięki za info. Niestety żadna z tych plaż mnie nie porwała i na miejscu będę pewnie szukał czegoś dzikiego. Allepeya odpada bo tam nie ma nic ładnego, Varkala to tłumy ludzi, Kovalem ładna, ale ... kto szuka ten znajdzie. Na Sri Lance znalazłem i tu mam nadzieje również:)

leon15 dołączył
25.05.2014

leon15 09:58 | 17.07.2014

Byłem na Varkala Beach 5 dni i wyjeżdżałem z żalem. Wprawdzie jest sporo ludzi ale na klifie czyli na prawo od głównego wejścia. Natomiast jak pójdziesz w lewo to masz kilometry pustej, pięknej plaży. Czasami ktoś przejdzie i tylko skałki, palmy, piękny piasek i fale oraz orły latające nad głową. A i jeszcze kraby wielkości dłoni :)
Rozkładasz się gdzie chcesz, cisza i spokój.

piotrwaz dołączył
31.01.2010

piotrwaz 17:11 | 17.07.2014

>Byłem na Varkala Beach 5 dni i wyjeżdżałem z żalem. Wprawdzie jest sporo ludzi ale na
>klifie czyli na prawo od głównego wejścia. Natomiast jak pójdziesz w lewo to masz
>kilometry pustej, pięknej plaży. Czasami ktoś przejdzie i tylko skałki, palmy, piękny
>piasek i fale oraz orły latające nad głową. A i jeszcze kraby wielkości dłoni :)
>Rozkładasz się gdzie chcesz, cisza i spokój.
...
Popieram to jest absolutna prawda .... tam jest wszystko czego zapragniesz od ciszy ,dziczy i spokoju po świetne imprezy ,jedzonko i super maryśke.

06.11.2010

Przemysław Supernak SuperGlob 11:40 | 18.07.2014

Potwierdzam zdanie przedmówców. Z pozoru Varkala wygląda na zatłoczone i komercyjne miejsce, ale wystarczy przenocować trochę obok, a nie na klifie i jest zupełnie inaczej.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl