Forum dyskusyjne
Proszę o pomoc w zaplanowaniu wyjazdu
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
kamill88 12:08 | 18.12.2014
Witam :)Od 2.02 do 26.02 wybieram się do Indii. Przeczytałem już sporo o Indiach, trasach podróży, itd. Jednak dalej mam kłopot z przygotowaniem ogólnego zarysu wyjazdu.
Na chwilę obecną wymyśliłem coś takiego:
3 lutego jestem w Bombaju i potem do 14/15 chciałbym spokojnie i dokładnie pozwiedzać Złoty Trójkąt: Udaipur, Jodhpur, Jaipur, Puszkar, Ajmer, Agra, Delhi, Pustynia Thar, Jaisalmer, następnie 14/15 chciałbym przedostać się samolotem na południe (Kocchci lub Thiruvananthapuram) i potem spokojnie zwiedzać sobie wybrzeże i z Goa do Bombaju pociągiem. Czy jest to realne do zrobienia? I czy widzicie możliwość zobaczenia Varansai w takim planie? Lub innych ciekwych miejsc jak: Madurai, Hampi, Khajuraho? Będę bardzo wdzięczny za każdą uwagę/ krytykę/ podpowiedź.
Sinjini 13:55 | 18.12.2014
Plan wykonalny tylko i wyłącznie w wersji "biegiem", samolotami i wynajętymi autami z kierowcą. Nie wiem czy jest sens bo się zgonisz i niewiele zobaczysz.Masz w sumie niecałe trzy tygodnie więc (moim zdaniem) rozsądniej byłoby się zdecydować na jeden region.
Jadu 19:01 | 19.12.2014
Trochę wykrzywiłeś ten złoty trójkąt ;)Indie są na tyle duże i ciekawe, że spokojnie można podzielić je na kilka wyjazdów. Varanasi masz trochę nie po drodze, de facto moim zdaniem za dużo miejsc i za mało czasu. Raczej powybieraj sobie niż rób masówkę..... aha i nie wierz w punktualność autobusów czy pociągów,
ania71 10:20 | 20.12.2014
Ja na Agre i Jaipur poświęciłam cztery dni i to było za mało bo wiele miejsc nie udało się zobaczyć z braku czasu a te co zobaczyłam to też w biegu.Byłam w Indiach pierwszy raz i mój wielki błąd polegał na tym że chciałam zobaczyć jak najwięcej miejsc w trzy tygodnie.Finał był taki że dużo czasu zajęły mi przeloty i przejazdy.Plan nie do końca udało mi się zrealizować i teraz wiem że następnym razem pojadę w kilka wybranych miejsc ale na dłużej i spokojnie.Zgadzam się z Jadu (teraz mądra jestem po błędach własnych)że lepiej kilka razy a spokojnie.Pozdrawiam i zazdroszczę wyjazdu.
Magz 08:54 | 31.12.2014
Niestety chyba troszkę za dużo na raz...Jeśli chcesz zacząć od Złotego Trójkątu koniecznie ląduj w Delhi nie w Bombaju! Z Delhi do Agry jest rzut beretem. A z Bombaju czym dalej na północ? Pociąg? Autobus? Stracisz przynajmniej dobę na dojazd. Varanasi w tym planie nie da rady....No ale ok. Powiedzmy że zaczynasz od północy. Choć nie wiem czy uda Ci się zwiedzić te wszystkie miejsca w tym czasie, ale na pewno i tak sporo zobaczysz. Potem bym leciała do Kochin, nie do Trivandrum. Potem pociąg lub samolot na Goa. Jeśli zobaczysz, że jest czas to koniecznie Hampi (minimum 2 dni) . Madurai Khajuraho chyba nie tym razem ;)
olaimperesja 19:02 | 04.01.2015
Witam. My również wylatujemy w tym samym czasie, pewnie lecimy i wracamy tym samym samolotem:) Mamy podobny plan ale ostatnio go trochę ,,uszczupliliśmy,, ze względu na opinie że nie damy rady. Szczerze trochę jestem przerażona, im więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie;( Mam nadzieje że nie jest tam tak przerażająco jak pisze większość. Pozdrawiam i pewnie do zobaczenia;)
kamill88 22:24 | 04.01.2015
>Witam. My również wylatujemy w tym samym czasie, pewnie lecimy i wracamy tym samym>samolotem:) Mamy podobny plan ale ostatnio go trochę ,,uszczupliliśmy,, ze względu na
>opinie że nie damy rady. Szczerze trochę jestem przerażona, im więcej czytam tym mam
>większy mętlik w głowie;( Mam nadzieje że nie jest tam tak przerażająco jak pisze
>większość. Pozdrawiam i pewnie do zobaczenia;)
:) My aktualnie pracujemy nad skróceniem, coby zobaczyć i trochę wypocząć. Może podzielicie się Waszym planem? Jak zapatrujecie się na jakąś wspólną wycieczkę podczas podróży?