/ / INDIE > łączenie kont Cleartrip i IRCTC > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

łączenie kont Cleartrip i IRCTC

kategoria podróże po świecie

kraj Indie

nowart dołączył
14.01.2015

nowart 14:06 | 15.01.2015

czołem
napisałem maila ze skanem paszportu do irctc jako, że nie posiadam indyjskiej komórki. szybka odpowiedź i przesłali mi wszystkie dane - user id, password, oraz do zmyślonego nr tel dołączony mobile veryf. code.
wszystko ok, loguję się bez problemu na stronie irctc, wszystko działa.
Teraz chcę się zalogować na stronie cleartrip i tu zaczynają się schody jak połączyć oba konta.
Po wyszukaniu interesującego mnie połączenia i chęci sprawdzenia dostępności wyskakuje okno z łączeniem kont z irctc. Oczywiście klikam na "Link my existing IRCTC Account" , your irctc username oraz Email address registered with IRCTC są jasne ale dalej znowu prosi o podanie nr telefonu, który to podczas rejestracji na irctc podałem oczywiście nieprawdziwy.
No ale klikam dalej i na maila przychodzi mi kolejny Email OTP's z hasłem. Po uzupełnieniu poniższej weryfikacji otrzymanymi kodami wyskakuje " Mobile OTP is invalid, please enter correct mobile OTP"...
Już kompletnie nie mam pojęcia co i gdzie wpisywać, mógłby ktoś pomóc?
z góry dziękuję

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 16:31 | 16.01.2015

Nie pamiętam, czy te konta się łączyło .... ? Może nie trzeba ?

nowart dołączył
14.01.2015

nowart 23:27 | 16.01.2015

Niestety trzeba. Maile z obsługą IRCTC to walenie głową w mur - "proszę używać danych , których używa Pan podczas rejestracji w naszym serwisie" i tyle. Z tym, że mnie już głowa pęka od tych kombinacji a żadna nie pasuje...

TIT dołączył
08.04.2014

TIT 11:49 | 17.01.2015

>Nie pamiętam, czy te konta się łączyło .... ? Może nie trzeba ?

Wszystko robisz dobrze i juz jestes prawie na mecie :) Logujesz sie na Cleartrip i wpisujesz daty, klikasz na sprawdz dostepnosc i wyskakuje okienko w ktore wpisujesz wszystkie dane potrzebne do polaczenia kont. Zjedz na dol i tam jest napisane co maja zrobic osoby z poza Indii. Wpisz to o co pytaja - user ID, Email OTP, Mobile OTP, kliknij dalej i to wszystko.

nowart dołączył
14.01.2015

nowart 00:36 | 19.01.2015

Mobile OTP is invalid, please enter correct mobile OTP

taki oto komunikat dostaję.
czy ten mobile OTP to to samo co Mobile Veryfication Code, który otrzymałem po przesłaniu kopii paszportu? wklepuję wszystko poprawnie i zaraz zejdę na nerwicę..

TIT dołączył
08.04.2014

TIT 07:45 | 19.01.2015

>Mobile OTP is invalid, please enter correct mobile OTP
>
>taki oto komunikat dostaję.
>czy ten mobile OTP to to samo co Mobile Veryfication Code, który otrzymałem po
>przesłaniu kopii paszportu? wklepuję wszystko poprawnie i zaraz zejdę na nerwicę..

tak, Mobile OTP to Mobile Veryfication Code
poczytaj tutaj http://www.indiamike.com/india-articles/setting-up-your-irctc-and-cleartrip-accounts-for-buying-indian-railways-tickets-from-abroad

gdzies widzialam informacje zeby tych kodow nie kopiowac copy/paste tylko wszystko wpisywac recznie

nowart dołączył
14.01.2015

nowart 15:40 | 19.01.2015

dziękuję za porady, robiłem wszystko dokładnie tak od samego początku. po ponownym kontakcie z obsługą IRCTC i przesłaniu nowego kodu wszystko przebiegło pomyślnie.
pozdrawiam

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl