/ / INDIE > Potwierdzenie rezerwacji 72 godz przed wylotem > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Potwierdzenie rezerwacji 72 godz przed wylotem

kategoria podróże po świecie

kraj Indie

mrbm dołączył
27.07.2015

mrbm 22:34 | 08.12.2015

Pytanie jak w tytule. W kilku źródłach przeczytałem, że należy potwierdzić rezerwację na bilet lotniczy powrotny z Indii. Słuchajcie..., ja już tyle o Indiach informacji wprowadzających w błąd przeczytałem (a to akurat dla
mnie trochę dziwna sprawa) - a jednocześnie
jest to rzecz mogąca mieć duże znaczenie, że postanowiłem Was zapytać, jak to jest na prawdę? Czy nie wystarczy po prostu, że stawiając się w dniu wylotu na lotnisku mam przy sobie wydruk zakupionego w necie biletu? Czy rzeczywiście należy potwierdzać rezerwację
na 72h przed odlotem??

Magz dołączył
06.01.2007

Magz 06:41 | 09.12.2015

>Pytanie jak w tytule. W kilku źródłach przeczytałem, że należy potwierdzić rezerwację
>na bilet lotniczy powrotny z Indii. Słuchajcie..., ja już tyle o Indiach informacji
>wprowadzających w błąd przeczytałem (a to akurat dla
>mnie trochę dziwna sprawa) - a jednocześnie
>jest to rzecz mogąca mieć duże znaczenie, że postanowiłem Was zapytać, jak to jest na
>prawdę? Czy nie wystarczy po prostu, że stawiając się w dniu wylotu na lotnisku mam
>przy sobie wydruk zakupionego w necie biletu? Czy rzeczywiście należy potwierdzać
>rezerwację
>na 72h przed odlotem??

Nie trzeba. Wystarczy przyjsc z wydukowanym biletem. Jedynie pamietaj o tym wydruku. Bez niego nie wejdziesz.

usunięty/nieznany 08:41 | 09.12.2015

>>Pytanie jak w tytule. W kilku źródłach przeczytałem, że należy potwierdzić
>rezerwację
>>na bilet lotniczy powrotny z Indii. Słuchajcie..., ja już tyle o Indiach informacji
>>wprowadzających w błąd przeczytałem (a to akurat dla
>>mnie trochę dziwna sprawa) - a jednocześnie
>>jest to rzecz mogąca mieć duże znaczenie, że postanowiłem Was zapytać, jak to jest
>na
>>prawdę? Czy nie wystarczy po prostu, że stawiając się w dniu wylotu na lotnisku mam
>>przy sobie wydruk zakupionego w necie biletu? Czy rzeczywiście należy potwierdzać
>>rezerwację
>>na 72h przed odlotem??
>
>Nie trzeba. Wystarczy przyjsc z wydukowanym biletem. Jedynie pamietaj o tym wydruku.
>Bez niego nie wejdziesz.

dlaczego? Wiele razy mialem tylko emaila na telefonie i wystarczylo.

mrbm dołączył
27.07.2015

mrbm 09:35 | 09.12.2015

Na stronie ambasady Indii znalazłem taką rzecz:

"Pomiędzy grudniem a kwietniem wszystkie połączenia lotnicze na trasie z Indii do Europy są przepełnione. Zdarza się, że nawet dla pasażerów posiadających rezerwacje nie starcza miejsc w samolotach (???) i są oni przenoszeni na loty w dniu następnym. Celem uniknięcia takich sytuacji zaleca się potwierdzanie rezerwacji u przewoźnika na 72 godziny przed planowanym lotem oraz przybywanie na lotnisko z odpowiednim wyprzedzeniem czasowym"

Magz dołączył
06.01.2007

Magz 11:22 | 09.12.2015

Pierwsze slysze.

Jesli chodzi o ten wydruk to na wejsciu do lotniska stoja ciecie - wiec tu zalezy na jakiego ciecia trafisz. Ciec indyjski inteligencja nie grzeszy. Po co sobie szarpac newry i szukac gdzie mozna zrobic wydruk na ostatnia chwile, jesli natrafimy na ciecia glupszego niz ustawa przewiduje i bez wydruku nie bedzie chcial wpuscic.

Bylam swiadkiem dokladnie takiej sceny z udzialem polakow na lotnisku w Mumbaju. Wybor oczywiscie nalezy do Ciebie.

usunięty/nieznany 11:37 | 09.12.2015

>Pierwsze slysze.
>
>Jesli chodzi o ten wydruk to na wejsciu do lotniska stoja ciecie - wiec tu zalezy na
>jakiego ciecia trafisz. Ciec indyjski inteligencja nie grzeszy. Po co sobie szarpac
>newry i szukac gdzie mozna zrobic wydruk na ostatnia chwile, jesli natrafimy na
>ciecia glupszego niz ustawa przewiduje i bez wydruku nie bedzie chcial wpuscic.
>
>Bylam swiadkiem dokladnie takiej sceny z udzialem polakow na lotnisku w Mumbaju.
>Wybor oczywiscie nalezy do Ciebie.

ale mieli bilet w formie elektronicznej czy nie? Czasami kupuje bilet z telefonu i nie drukuje potwierdzenia bo mam je w mailu. Nigdy nie slyszalem zeby to nie wystaczylo.

suave dołączył
10.04.2004

suave 00:12 | 11.12.2015

W Indiach żeby wejść do terminala trzeba mieć bilet lotniczy papierowy lub na urządzeniu elektronicznym i bez tego się nie wejdzie. Jest to naprawdę przestrzegane. Z własnego doświadczenie wiem że nawet brak etykiety na bagażu podręcznym może skutkować niewpuszczeniem do samolotu nawet tuż przed samymi jego drzwiami.

usunięty/nieznany 07:54 | 11.12.2015

>W Indiach żeby wejść do terminala trzeba mieć bilet lotniczy papierowy lub na
>urządzeniu elektronicznym i bez tego się nie wejdzie. Jest to naprawdę przestrzegane.
>Z własnego doświadczenie wiem że nawet brak etykiety na bagażu podręcznym może
>skutkować niewpuszczeniem do samolotu nawet tuż przed samymi jego drzwiami.

No wiec wlasnie - elektroniczny wystarczy, nie trzeba drukowac

ant dołączył
15.09.2008

ant 23:07 | 12.12.2015

>>W Indiach żeby wejść do terminala trzeba mieć bilet lotniczy papierowy lub na
>>urządzeniu elektronicznym i bez tego się nie wejdzie. Jest to naprawdę
>przestrzegane.
>>Z własnego doświadczenie wiem że nawet brak etykiety na bagażu podręcznym może
>>skutkować niewpuszczeniem do samolotu nawet tuż przed samymi jego drzwiami.
>
>No wiec wlasnie - elektroniczny wystarczy, nie trzeba drukowac

... i naładowany akumulatorek ;-)

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl