Forum dyskusyjne
Cleartrip naliczanie
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
kryszna_blu 16:34 | 04.09.2016
Witam,Ostatnio po wielu bataliach udało mi się zarejestrować w serwisie cleartrip i zamówiłem pociąg na trasie Delhi Jaipur. Opłata została naliczona wszystko ok. Po czym kiedy opuściła blokadę na rachunku naliczyla mi się podwójnie. Miał ktoś podobny problem?
TomekHK 11:21 | 05.09.2016
HejW ostatnich dwóch tygodniach kupiłem właśnie 8 biletów kolejowych na różne trasy plus jeden przelot wewnętrzny i wszystko gra. Po Twoim poście nawet sprawdziłem mój rachunek i nie widzę żadnych nieprawidłowości. Także u mnie OK.
Trzy lata wcześniej też rezerwowałem dużo pociągów na Cleartrip i również bez problemów.
kryszna_blu 11:50 | 05.09.2016
Wychodzi, że to wina banku. Wczoraj złożyłem reklamację i dzisiaj ja uznali i zwrócili kasę.Swoją drogą wg moich obliczeń w Delhi są 3 stacje. Mam racje? New Delhi, Delhi i S Rohilla.
Czy na przeloty też trzeba się gdzieś jeszcze rejestrować jak w przypadku pociągów na irctc?
TomekHK 12:04 | 05.09.2016
Stacji w Delhi jest chyba z 7. Jak wpiszesz w polu "do" Delhi to ci domyślnie pokażą się do wyboru wszystkie.Nie, na loty kupujesz bilety tak samo jak na pociągi ale już nie musisz potwierdzać tego na irctc. Czyli łatwiej i szybciej :)
Kiedy się wybierasz?
kryszna_blu 13:56 | 05.09.2016
Bilet mam kupiony od 26 listopada do 10 grudnia. W sumie tam będe 27 rano. Czyli jeśli chodzi o bilet który pisze mi Delhi to Jaipur, to z skąd on jedzie? Jak tam trafić? :-P Ty kiedy jedziesz?
TomekHK 14:32 | 05.09.2016
Jeśli pisze ci samo Delhi to nie wiem, pewnie to główny dworzec. Riksiarz czy taksówkarz powinien wiedzieć który to, choć niekoniecznie :) Radzę zorientować się wcześniej niż później na ostatnią chwilę innej stacji.Zawsze na Cleartrip jak klikałeś na konkretny pociąg to wyskakiwała tabelka ze wszystkimi stacjami i godz. odjazdu po drodze oraz dostępna była również mapka całej trasy. Na tej mapce było widać wszystkie stacje, gdzie się znajdują w mieście i w ogóle jak trasa przebiega. Była naprawdę przydatna. Od jakiegoś czasu nie ma tych mapek. Nawet pisałem do Cleartrip o tym ale nic nie odpowiedzieli.