/ / INDIE > Cleartrip naliczanie > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Cleartrip naliczanie

kategoria podróże po świecie

kraj Indie

kryszna_blu dołączył
30.08.2016

kryszna_blu 16:34 | 04.09.2016

Witam,
Ostatnio po wielu bataliach udało mi się zarejestrować w serwisie cleartrip i zamówiłem pociąg na trasie Delhi Jaipur. Opłata została naliczona wszystko ok. Po czym kiedy opuściła blokadę na rachunku naliczyla mi się podwójnie. Miał ktoś podobny problem?

TomekHK dołączył
05.09.2016

TomekHK 11:21 | 05.09.2016

Hej
W ostatnich dwóch tygodniach kupiłem właśnie 8 biletów kolejowych na różne trasy plus jeden przelot wewnętrzny i wszystko gra. Po Twoim poście nawet sprawdziłem mój rachunek i nie widzę żadnych nieprawidłowości. Także u mnie OK.
Trzy lata wcześniej też rezerwowałem dużo pociągów na Cleartrip i również bez problemów.

kryszna_blu dołączył
30.08.2016

kryszna_blu 11:50 | 05.09.2016

Wychodzi, że to wina banku. Wczoraj złożyłem reklamację i dzisiaj ja uznali i zwrócili kasę.
Swoją drogą wg moich obliczeń w Delhi są 3 stacje. Mam racje? New Delhi, Delhi i S Rohilla.
Czy na przeloty też trzeba się gdzieś jeszcze rejestrować jak w przypadku pociągów na irctc?

TomekHK dołączył
05.09.2016

TomekHK 12:04 | 05.09.2016

Stacji w Delhi jest chyba z 7. Jak wpiszesz w polu "do" Delhi to ci domyślnie pokażą się do wyboru wszystkie.
Nie, na loty kupujesz bilety tak samo jak na pociągi ale już nie musisz potwierdzać tego na irctc. Czyli łatwiej i szybciej :)
Kiedy się wybierasz?

kryszna_blu dołączył
30.08.2016

kryszna_blu 13:56 | 05.09.2016

Bilet mam kupiony od 26 listopada do 10 grudnia. W sumie tam będe 27 rano. Czyli jeśli chodzi o bilet który pisze mi Delhi to Jaipur, to z skąd on jedzie? Jak tam trafić? :-P Ty kiedy jedziesz?

TomekHK dołączył
05.09.2016

TomekHK 14:32 | 05.09.2016

Jeśli pisze ci samo Delhi to nie wiem, pewnie to główny dworzec. Riksiarz czy taksówkarz powinien wiedzieć który to, choć niekoniecznie :) Radzę zorientować się wcześniej niż później na ostatnią chwilę innej stacji.
Zawsze na Cleartrip jak klikałeś na konkretny pociąg to wyskakiwała tabelka ze wszystkimi stacjami i godz. odjazdu po drodze oraz dostępna była również mapka całej trasy. Na tej mapce było widać wszystkie stacje, gdzie się znajdują w mieście i w ogóle jak trasa przebiega. Była naprawdę przydatna. Od jakiegoś czasu nie ma tych mapek. Nawet pisałem do Cleartrip o tym ale nic nie odpowiedzieli.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl