Forum dyskusyjne
Przelicznik walut
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
kryszna_blu 14:52 | 12.09.2016
Jak w tytule, jaki tam jest przelicznik?Dolar - rupia czy euro-rupia. Pytam bo chce założyć konto walutowe (a raczej kantorowe) i nie wiem czy lepiej dolar (stawiam ze 99%) czy euro.
Dzięki
alchemia_momentu 15:31 | 12.09.2016
Dobrze stawiasz. Bank przelicza rupie z dolara.
TomekHK 09:57 | 13.09.2016
Nie próbowałem wybierać z bankomatu w Indiach z konta walutowego, więc nie wiem. Ale wybierałem ze złotówkowego i walutą rozliczeniową tych transakcji, co widać na koncie, było €.
alchemia_momentu 11:10 | 13.09.2016
>Nie próbowałem wybierać z bankomatu w Indiach z konta walutowego, więc nie wiem. Ale>wybierałem ze złotówkowego i walutą rozliczeniową tych transakcji, co widać na
>koncie, było €.
Może sposób przeliczania zależny jest od konkretnego banku. Ja mam konto w alior i podobnie jak Ty korzystałam w Indiach z bankomatów ze zwyklego konta. Tyle, że u mnie właśnie było przeliczane z dolara.
alchemia_momentu 17:12 | 13.09.2016
>Na to wychodzi :)>Jak się podobało w Indiach alchemia_momentu?
Uwielbiam ten kraj. Byłam już dwa razy i mam nadzieję,że w tym roku w okresie świąt też mi się uda polecieć. Czekam na jakaś w miarę rozsądną cenę biletów.
TomekHK 22:50 | 13.09.2016
Haa, mam podobnie :) Byłem raz i teraz w połowie grudnia znowu jadę na miesiąc. Rozsądna cena w okresie świąt? Pochwal się zaraz jak tylko coś znajdziesz :) Ja swoje kupowałem chyba w kwietniu czy maju.Najbardziej z miast podobał mi się Udaipur i Kalkuta.
alchemia_momentu 12:27 | 15.09.2016
>Haa, mam podobnie :) Byłem raz i teraz w połowie grudnia znowu jadę na miesiąc.>Rozsądna cena w okresie świąt? Pochwal się zaraz jak tylko coś znajdziesz :) Ja swoje
>kupowałem chyba w kwietniu czy maju.
>Najbardziej z miast podobał mi się Udaipur i Kalkuta.
Kalkutę też uwielbiam, dość dużo czasu w niej spędziłam.
Może się kiedyś złapiemy na jakiejś indyjskiej drodze. Odezwę się jak uda mi się dolecieć.
PodróżeZwykłychLudzi 12:31 | 15.09.2016
A podobało się Wam w Hampi?---------
http://podrozezwyklych.blogspot.com
Spotkaj przygodę na własną rękę!
alchemia_momentu 12:27 | 15.09.2016
>Haa, mam podobnie :) Byłem raz i teraz w połowie grudnia znowu jadę na miesiąc.>Rozsądna cena w okresie świąt? Pochwal się zaraz jak tylko coś znajdziesz :) Ja swoje
>kupowałem chyba w kwietniu czy maju.
>Najbardziej z miast podobał mi się Udaipur i Kalkuta.
Kalkutę też uwielbiam, dość dużo czasu w niej spędziłam.
Może się kiedyś złapiemy na jakiejś indyjskiej drodze. Odezwę się jak uda mi się dolecieć.
ania71 21:03 | 15.09.2016
Ja obstawiam też dolce. Najlepiej jak masz konto dolarowe to najtaniej wychodzi wypłata z bankomatów .
ania71 21:05 | 15.09.2016
Mi się bardzo podobało. Byłam w listopadzie i wcale nie było tłumów ludzi a nawet miejscami zdarzało się być długiii czas zupełnie samej:)Trzy dni poświęciłam na zwiedzanie i tak wszystkiego nie zobaczyłam. Może kiedyś uda się tam pojechać raz jeszcze!
ania71 21:07 | 15.09.2016
Komentarz miał się pojawić pod Podróżami Zwykłych Ludzi.....
PodróżeZwykłychLudzi 22:14 | 15.09.2016
Spoko, spoko. Widzimy :)My też byliśmy w listopadzie i też na 3 dni. Rzeczywiście, to jeszcze jest low season i ludzi jest niewiele. A chodzenie samotnie po tych świątyniach, to niesamowite wrażenie.
PodróżeZwykłychLudzi 22:16 | 15.09.2016
Ania, a po której stronie rzeki spałaś?I czy grałaś na kolumnach w Vittala Temple?
---------
ariadna1982 08:00 | 18.09.2016
Najlepsze sa dolce. Aktualnie dobry przelicznik w Delhi to 67 rsp.Pozdarwiam z Indii
madziula 13:28 | 04.10.2016
Słuchajcie tak sobie szukałam jakiś informacji o serwisie walutomat i znalazłam różne komentarze na forach, niektóre dobre inne nie za bardzo i juz sama nie wiem czy skorzystać z tego serwisu czy może z jakiegoś innego? Chciałabym usłyszeć relacje osób co już korzystały? proszę o pomoc to ważne dla mnie
PodróżeZwykłychLudzi 14:18 | 04.10.2016
Wczoraj korzystałem z Cinkciarza. Pierwszą partię kasy mieliśmy na koncie po 40 minutach, drugą po 60. Bardzo szybko. Przy dużych kwotach kurs wymiany jest całkiem niezły.Ale dostałem też reklamę, że kantor Raiffaisen banku ma bardzo niską prowizję - niesprawdzone, więc nie polecamy.
Podróże Zwykłych Ludzi
---------
kosmo 20:32 | 04.10.2016
potwierdzam info o raiffaisen. posiadam konto w euro zalozone w zeszlym roku przed wyjazdem do Turcji. Otwarcie 0 zł, prowadzenie 0 zł, roczna opłata za kartę 10 EUR/USD, miesięczna opłata 0 zł, wypłaty z bankomatów na całym świecie - stała opłata 2 EUR (fajnie, ze nie np. 2% wyplaty ale min. 2 eur). Co najwazniejsze - przewalutowanie z jakiejkolwiek waluty następuje bezpośrednio na euro tylko i wylacznie po kursie mastercarda - jakaś śmieszna prowizja typu 0,2%, i ta kwota pobierana jest z konta. szczerze polecam, teraz zabieram ją do Indii.