Forum dyskusyjne
Morze Arabskie
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
[fb] Tomasz Szymański 12:55 | 05.10.2016
Witam, wybieramy się ze znajomymi do Indii w okolice Goa.Od 10 lat spędzamy wakacje w Chorwacji i stwierdziliśmy, że czas zobaczyć coś egzotycznego.
Padło na Indie.
Ale mam pytanie do osób, które już tam były.
Mianowicie ulubioną czynnością w Chorwacji, było nurkowanie z maską i rurką i pomimo iż morze Śródziemne nie jest obfitujące w egotyczną faune i flore, to i tak można godzinami pływać i obserwować dno morskie.
No i pytanie, czy warto brać ze sobą maskę z rurką, czy blisko plaży jest co oglądać w wodzi, czy tylko sam piasek? Czy należy uważać na jakieś niebezpieczne stworzenia.
W tym względzie google jest bardzo ubogie. A wszelkie wyszukiwania prowadzą zazwyczaj do oferty noclegowej, albo opisu kraju.
Z góry będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi.
TomekHK 13:51 | 05.10.2016
Nic ciekawego w okolicach Goa, przy plaży pod wodą, nie widziałem. Oprócz krabów, których tam rzeczywiście sporo i to różnej wielkości. Chyba mogą być niebezpieczne jak się je nadepnie ale bardzo trudno byłoby to zrobić, bo są szybkie jak wyścigówki :)Najładniejsza fauna i flora z tego co ja widziałem, to w Morzu Czerwonym rafa koralowa - coś niesamowitego, ale to w Egipcie.
PodróżeZwykłychLudzi 15:12 | 05.10.2016
Dokładnie tak! A do tego po Chorwacji ocenicie plaże Goa jako brudne.Nie dość, że chodzą tam krowy, to jeszcze miejscowi załatwiają swoje potrzeby i wylewają różne rzeczy.
W Egipcie czy Tajlandii dużo czyściej.
Podróże Zwykłych Ludzi
---------
http://podrozezwyklych.blogspot.com
Spotkaj przygodę na własną rękę!
mm19_86 05:49 | 13.10.2016
Jeśli chcecie zobaczyć coś egzotycznego i ponurkować koniecznie udajcie się na Andamany, należące do Indii. Zdecydowanie polecam, czysta woda i przepiękna fauna i flora a do tego poza sezonem jest tu pusto.Zapraszam do mojej strony: mmarcinek.wix.com/zwedrownegopunktu
Pozdrawiam,
Magdalena
kudik 07:31 | 16.10.2016
Aktualnie mieszkamy na Goa i jeśli chcesz nurkować z maską i szukasz pięknych plaż to zdecydowanie powinniście zmienić kierunek ;-)Egipt, Tajlandia, Filipiny ...
Pozdrawiam