Forum dyskusyjne
arkez 17:32 | 24.04.2017
Witam!Latałem już do Gruzji z bagażem sportowym - wiem, że bez problemu przechodzą w nim np 2 komplety nart oraz inne rzeczy, które sportowymi ciężko nazwać. Może ktoś jednak się orientuje czy w taki np pokrowiec do deski mogę zapakować plecaki, linę, czekany, namiot itp? Chodzi o to, że cena dużego bagażu rejestrowego wynosi ok 240 zł, bagaż sportowy 130 zł (waga w obu przypadkach taka sama - 32 kg)
nitkaska 17:56 | 24.04.2017
no i ciekawostka! Nie miałam pojęcia że takowy jest, a jak się okazuje warto sprawdzać jakie rodzaje bagażu oferują konkretne linie. A jeśli chodzi o WIZZAIR, to oni ten bagaż rejestrowany mają poza tym "dużym" - 32 kg, także "średni" - 23 kg. Oczywiście z róznicą w cenie.
jhet 22:00 | 26.04.2017
Teoretycznie nie można dawać do bagażu sportowego niczego poza bagażem sportowym (bo jak się np. uszkodzi to nie wina linii lotniczej, zwalą na ciebie), ale w praktyce raczej się nie czepiają. Ludzie do pudeł z rowerami wrzucają co popadnie, śpiwory, namioty, puszki z jedzeniem, i nikt się nie czepia, wszystko przechodzi. Byle ciężar nie było za duży (spytaj o maks ciężar dla danego typu bagażu) i rozmiar.
Sunshin 16:06 | 27.04.2017
Z jakieś 3 lata temu korzystałem z tego bagażu, gdzieś w regulaminie jest napisane że tylko sprzęt sportowy można transportować. Dlatego się trochę wahałem na początku. Jednak nikt tego nie sprawdzał, co prawda rzeczywiście miałem tam deskę ale razem z nią praktycznie cały wyposażenie/ciuchy na wyjazd. Także sądzę, że nie przejmowałbym się tym co tam wrzucasz jeśli rzeczywiście jakiś sprzęt sportowy ze sobą bierzesz;)