Forum dyskusyjne
Taxi
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
Mjokaw 01:00 | 02.04.2019
Heej. Wybieram się w pierwszą podróż do Indii i lądujemy w Delhi około północy. Czy jest jakaś taxi którą mogę zamówić bez obawy, że wywiozą nas pod inny adres? Mam zabookowany hostel i adres :) dzięki za odp. Pełna optymizmu!
Yakin 10:45 | 02.04.2019
Sprawdź najpierw, czy hotel nie oferuje opcji transferu z lotniska. Jeśli jakimś cudem nie, to na lotnisku masz terminale Prapaid Taxi Counter. To zdecydowanie najpewniejsza opcja.
bynio 11:46 | 02.04.2019
Oczywiście kup sobie pre-paida w kantorku przy taksówkach i postępuj zgodnie z piktogramami tam umieszczonymi. Poza tym wgraj sobie mapę Delhi na smartfona, zaznacz na niej hotel i sprawdzaj, gdzie taksówkarz Cię wiezie. Będziesz go kontrolować. Koniecznie wpisz sobie nr telefoniczny do hostelu. Jak zobaczysz, że coś nie tak to do nich zadzwonisz. Możesz na lotnisku kupić indyjską kartę telefoniczną lub najwyżej zapłacisz za roaming. Przede wszystkim uważaj i nie słuchaj, że nie można tam dojechać, bo coś tam coś tam. To scam.Powodzenia
Zbyszek
Mjokaw 14:26 | 02.04.2019
Dziękuje serdecznie za porady! Coś czytałam o tych pre-paid ale nie wiedziałam czy działają w nocy :)) no i , że ich tez trzeba pilnować :)
bynio 22:00 | 02.04.2019
Wychodzisz z terminala na zewnątrz i masz w/w budkę z pre-paidami. Płacisz oczywiście rupiami.