Forum dyskusyjne
E wiza Indie czy to już działa
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
arnie 12:19 | 20.04.2019
Cześć 2 lata temu próbowałem kupić przez net wizę do Indii i że tak powiem za chol...się mi nie udało.Na wariata załatwiałem w warszawie.
Jak to teraz wygląda?Bez problemu?Chodzi o to,że można się o nia starać chyb dopiero msc przed wyjazdem i jak ma się sytuacja powtórzyć sprzed 2 lat to wolę juz zapłacić więcej i mieć święty spokój -chociaż to wychodzi dużo dużo więcej jak idzie przez ambasadę.
Robertus 07:37 | 18.05.2019
Dzialalo, podobnie jak dwa czy trzy lata temu :) Starac sie i wjechac mozesz w ciagu roku, bo tyle obecnie wazna jest e visa do Indii :)
arnie 21:15 | 30.07.2019
Dobrze rozumiem,że koszt ewizy to ok 35 dolców za usługę plus jeszcze ponad 100 Usd po przyjeżdzie na lotnisku?Strasznie drogo
nitkaska 21:35 | 30.07.2019
>Dobrze rozumiem,że koszt ewizy to ok 35 dolców za usługę plus jeszcze ponad 100 Usd>po przyjeżdzie na lotnisku?Strasznie drogo
a skąd wziąłeś te sumy?
arnie 15:14 | 31.07.2019
Ok już widzę,że wszedłem na cennik jakiegoś pośrednika.Koszt to 80 USD.Poz
ania71 13:05 | 06.08.2019
Kiedyś tez próbowałam chyba w 2013 roku ale nie udało mi się bo cały czas mnie wywalało ze strony i musiałam od nowa zaczynać w końcu się poddałam i też przez biuro załatwiłam a teraz problem znowu się pojawia bo plany są na Indie i mam nadzieję teraz będzie łatwiej.Ania
bynio 13:14 | 06.08.2019
Aniu, robiłem w tym roku w lutym i działało bez problemu. Przy przylocie uważaj, aby wypisać jeden formularz leżący przed bramkami imigration, jak go nie masz to wywalą Cię z kolejki z będziesz stała drugi raz.
nitkaska 23:59 | 06.08.2019
>Aniu, robiłem w tym roku w lutym i działało bez problemu. Przy przylocie uważaj, aby>wypisać jeden formularz leżący przed bramkami imigration, jak go nie masz to wywalą
>Cię z kolejki z będziesz stała drugi raz.
Zbyszek, których miejscach byłeś? My do Arunachal Pradesh i Nagalandu.
nitkaska 23:58 | 06.08.2019
>Kiedyś tez próbowałam chyba w 2013 roku ale nie udało mi się bo cały czas mnie>wywalało ze strony i musiałam od nowa zaczynać w końcu się poddałam i też przez
>biuro załatwiłam a teraz problem znowu się pojawia bo plany są na Indie i mam
>nadzieję teraz będzie łatwiej.Ania
no co Ty, kiedy?????????????
Ja w listopadzie lecę. Załatwiałam wizę online trzy dni temu. U mnie trwało to godzinę, ale udało się, na drugi dzień miałam maila z info, że GRANTED. Moje dwie koleżanki klikały też po godzinie i bez problemów, a przy czwaartym wniosku strona zawieszała się dwa dni, ale wszystko skończyło się sukcesem.
bynio 11:58 | 07.08.2019
>>Aniu, robiłem w tym roku w lutym i działało bez problemu. Przy przylocie uważaj,>aby
>>wypisać jeden formularz leżący przed bramkami imigration, jak go nie masz to wywalą
>>Cię z kolejki z będziesz stała drugi raz.
>
>Zbyszek, których miejscach byłeś? My do Arunachal Pradesh i Nagalandu.
Anitka, tym razem banalnie, Radżastan. Natomiast w październiku wybieram się do Nepalu, Manaslu trek, z Tsum Valley, Tilicho Lake i AC. Już wszystko załatwione, trasówka wytyczona, bilety na samolot kupione, kondycja do zrobienia :).
Pozdrówka
Zbyszek
nitkaska 21:56 | 07.08.2019
>>>Aniu, robiłem w tym roku w lutym i działało bez problemu. Przy przylocie uważaj,>>aby
>>>wypisać jeden formularz leżący przed bramkami imigration, jak go nie masz to
>wywalą
>>>Cię z kolejki z będziesz stała drugi raz.
>>
>>Zbyszek, których miejscach byłeś? My do Arunachal Pradesh i Nagalandu.
>
>Anitka, tym razem banalnie, Radżastan. Natomiast w październiku wybieram się do
>Nepalu, Manaslu trek, z Tsum Valley, Tilicho Lake i AC. Już wszystko załatwione,
>trasówka wytyczona, bilety na samolot kupione, kondycja do zrobienia :).
>Pozdrówka
> Zbyszek
Zbysiu, ja marzę o Raute w Nepalu. Mój zaprzyjaźniony Nepalczyk wie jak do nich dotrzeć. Może mi się uda, dopóki oni jeszcze żyją...
bynio 10:11 | 08.08.2019
Anitka, Nepal zrobił się drogi. Normalnie powariowali, nawet te agencje, z którymi wcześniej robiłem imprezy. Na trekach mafia logde'owa. Ceny za dal'bat jak za homara, bo jak nazwać koszt 12$ za miskę ryżu z warzywami. Agencje próbują doliczać vat 13%, którego nie płacą, aby podnieść sobie marże, myśląc, że o tym nie wiem. Oczywiście chcą sprzedawać całe pakiety z wyżywieniem i nie dociera do nich, że jesteśmy na tyle ogarnięci, że potrafimy zamówić sobie obiad. Po prawie dwumiesięcznych negocjacjach z kilkoma agencjami, włącznie z tymi polecanymi na forum, wreszcie z jednym dogadałem się, ale dla mnie to dramat. Najprawdopodobniej to mój 4 i ostatni wyjazd do Nepalu. Może Pakistan za rok.Pozdrowienia
Zbyszek
nitkaska 00:08 | 09.08.2019
>Anitka, Nepal zrobił się drogi. Normalnie powariowali, nawet te agencje, z którymi>wcześniej robiłem imprezy. Na trekach mafia logde'owa. Ceny za dal'bat jak za
>homara, bo jak nazwać koszt 12$ za miskę ryżu z warzywami. Agencje próbują doliczać
>vat 13%, którego nie płacą, aby podnieść sobie marże, myśląc, że o tym nie wiem.
>Oczywiście chcą sprzedawać całe pakiety z wyżywieniem i nie dociera do nich, że
>jesteśmy na tyle ogarnięci, że potrafimy zamówić sobie obiad. Po prawie
>dwumiesięcznych negocjacjach z kilkoma agencjami, włącznie z tymi polecanymi na
>forum, wreszcie z jednym dogadałem się, ale dla mnie to dramat. Najprawdopodobniej to
>mój 4 i ostatni wyjazd do Nepalu. Może Pakistan za rok.
>Pozdrowienia
> Zbyszek
Zbysiu, tak właśnie słyszałam od kilku osób :(
"Moi" Raute też mnie pewnie będą kosztować, ale jednak nie tyle ile piszesz, mam przynajmniej taką nadzieję... O ile w ogóle uda mi się zorganizować tę wyprawę. Pozdrawiam i ja :)