Forum dyskusyjne
Zamiana biletu elektronicznego na wejściówkę - Kreml
kategoria podróże po świecie
kraj Rosja
Menhir 18:20 | 29.07.2019
Hej, zamierzam kupić online bilety na Kreml i do Soboru Wasyla Błogosławionego, które wg informacji należy w kasie wymienić na bilety uprawniające do wejścia - problem w tym, ze kolejki do kas są ponoć dłuuuugaśne. Może ktoś wie czy można wymienić bilet elektroniczny na zwykły w jakiejś specjalnej kasie? W przeciwnym razie zastanawiam się nad sensem zakupu online (swoje dane podaje się na niezabezpieczonej stronie).Pozdrawiam
Piotr-Krk 07:59 | 01.08.2019
Menhir >. Może ktoś wie czy można wymienić bilet>elektroniczny na zwykły w jakiejś specjalnej kasie?
Przecież jest napisane na stronie, gdzie bookujesz bilet, źe masz się udać do kasy 6, 7 lub 8. Na miejscu sprawdzisz, czy kolejka jest mniejsza niż do zwykłych kas.
> na niezabezpieczonej stronie).
Przecież strona jest zabezpieczona przez Uniteller system z 3D Secure.
LOL
Menhir 22:27 | 02.08.2019
Dzięki, doczytałam się wcześniej, że na Kreml są wyznaczone do wymiany konkretne kasy, ale co do Soboru nie ma takiej informacji; odpowiedzieli mi na email, że jest wyznaczona kasa na wymianę.Na stronie sprzedaży biletów do soboru zabezpieczona jest płatność, natomiast strona tickets.shm.ru, gdzie przed zakupem wpisuje się dane osobowe, numer telefonu i email, informuje mnie, że nie jest szyfrowana, co umożliwia wykradanie poufnych danych.
Pozdrawiam
Piotr-Krk 21:50 | 04.08.2019
> natomiast strona tickets.shm.ru, gdzie przed zakupem wpisuje się dane osobowe, numer telefonu i email,>informuje mnie, że nie jest szyfrowana, co umożliwia wykradanie poufnych danych.Co prawda płatność jest zabezpieczona przez Digi Cert Inc., ale w obliczu możliwości wykradzenia numeru telefonu i e-maila przez FSB zrezygnowałbym z zakupów biletów do muzeum. ROTFL.