Forum dyskusyjne
Data wanosci paszportu
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
Ferox 20:11 | 25.07.2008
Prosze pomozcie. Chce teraz kupic bilet do Delhi i linie zycza sobie numer paszportu. Czy jezeli paszport mam wazny do sierpnia 2009, to wystarczy? Znaczy w przyszly tydzien wysylam go z dokumentami o wize i nie wiem czy to jest wystarczajaca dat waznosci? Pomocy
Ferox 21:58 | 25.07.2008
Hmm sorrki, mozna sie zblaznic :)). Przyjzalem sie juz dokladnie...
Ferox 07:37 | 26.07.2008
Generalnie chcialem wyslac w przyszlym tygodniu papiery o wize ale hmm, paszport konczy mi sie 9 sierpnia 09r. i nie wiem jak dulgo czeka sie na wize? I czy nie bedzie problem jak podam adres zamieszkania w Polsce a pracy w UK?
Ferox 08:46 | 26.07.2008
Juz znalazlemTurystyczna (wielokrotnego wjazdu)
dokumenty niezbędne do ubiegania się o wizę: 2 wypełnione egzemplarze wniosków wizowych, 3 kolorowe fotografie paszportowe, paszport ważny minimum 1 rok, zawierajacy co najmniej jedną wolną stronę, kopia potwierdzonej rezerwacji na samolot lub biletu,
czas oczekiwania na wizę: 1 - 3 dni. Do kwietnia 2007 roku wizy wydawano najczęściej w dniu złożenia wniosku, od czasu wprowadzenia opłat za wizy procedura trwa do 3 dni roboczych,
czas na jaki wiza jest wydawana: 6 miesięcy
cena: 184 PLN
santhi 11:43 | 30.07.2008
Hej, to nie jest reguła, że paszport musi być ważny rok. Zależy na jak długo się wybierasz. Wizę dostaje się zazwyczaj następnego dnia, po złożeniu wniosku. Pozdrawiam.
santhi 00:08 | 02.08.2008
Dokładniejsze info - paszport musi być ważny pół roku, na wizę czeka się do dwóch tygodni.