Forum dyskusyjne

Kontrola na lotnisku Perth Doświadczenia uwagi wskazówki

kategoria podróże po świecie

Piotr-Krk dołączył
16.01.2013

Piotr-Krk 07:33 | 27.08.2019

>: żadnego jedzenia,
>skór, wyrobów drewnianych czy żywego inwentarza.
>Być może te wszystkie opowieści to zwykła prewencja?

Do Nowej Zelandii, Australii i Kanady wwoziłem żywność pakowaną zgłaszając ustnie celnikowi, co mam (chińskie zupki, ciastka, czekoladę itp.).

zgłoszone do moderacji

miejska dołączył
26.12.2008

miejska 21:37 | 26.08.2019

Perth - listopad 2010, żadnych nadzwyczajnych czy choćby dziwnych zdarzeń. Sporo ludzi do odprawy, sporo celników z psami, ale LUZIK.
A przy wylocie z Perth odprawiał mnie przeuroczy młody człowiek, który poprawnie odczytał z paszportu Rzeczpospolita i wyjaśnił, że jego babcia jest Polką.

Sydney - listopad 2014 r. absolutnie żadnych dziwnych zdarzeń.
Muszę jednak dodać, że dość rygorystycznie ja byłam przygotowana: żadnego jedzenia, skór, wyrobów drewnianych czy żywego inwentarza.
Być może te wszystkie opowieści to zwykła prewencja?

zgłoszone do moderacji

Piotr-Krk dołączył
16.01.2013

Piotr-Krk 08:49 | 25.08.2019

Katiaczka: > mam prośbę do Was abyście napisali jakie macie doświadczenia z kontrolą na lotnisku w Perth (lub innym). Jak przebiegała Wasza kontrola?

Denpasar-Sydney, kwiecień 2019. Ogólnie szybko i bezproblemowo. Leciałem we dwójkę, ja zostałem skierowany na osobną ścieżkę, piesek przyczepił się do bagażu innych (ale też bez konsekwencji). Mieliśmy ze sobą indonezyjską kawę i ciastka (na prezenty do Polski, świadomie nie kupowaliśmy drewnianych przedmiotów). Rutynowe pytanie o cel i długość podróży. Spoko.

zgłoś do moderacji

Kajka dołączył
21.11.2016

Kajka 23:11 | 22.08.2019

Perth, październik 2016.
Kolejka do celników i pograniczników jak za Gomółki po cytryny (półtorej godziny stania).
Pieski weryfikujące, czy nie przemycamy roślin bądź żywności.
Brak toalety w zasięgu kolejki.
Papierkologia - nieważne, że wizy elektroniczne.
Urzędnicy stanowczy i grzeczni.
Nie widzieliśmy, by ktoś miał kłopoty.
Do przeżycia - za to interior nas urzekł - czego i Tobie życzę.

http://www.kajkaikokosz.pl/index0.html

zgłoś do moderacji

Katiaczka dołączył
22.08.2019

Katiaczka 22:02 | 22.08.2019

Witam Wszystkich serdecznie. Lecę do Australii we wrześniu, chce się przygotować jak najlepiej do tego wyjazdu a przede wszystkim do kontroli na lotnisku, stąd mam prośbę do Was abyście napisali jakie macie doświadczenia z kontrolą na lotnisku w Perth (lub innym). Jak przebiegała Wasza kontrola? Co jest powodem odmowy przekroczenia granicy? Czy byliście świadkami sytuacji gdy ktoś nie został wpuszczony do Australii?

zgłoszone do moderacji

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl