Forum dyskusyjne
Indie w listopadzie
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
Linkus 20:05 | 12.07.2009
Wybieram się ze znajomym na 17 dni do Indii koniec października. Może ktoś jedzie w tym terminie, fajnie byłby spotkać się i choć kawałek podróży odbyć razem. Lecimy 29 października przez Helsinki. Mam jeszcze pytanie ile potrzebuje pieniędzy na ten okres (hotele, jedzenie, zwiedzanie, podróżowanie po Indiach).Pozdrawiam
Ewa
plusz 09:53 | 13.07.2009
Witaj,Napisz na priv ( globtroter malpka plusz.pl ) jaki macie plan?
My wstępnie planujemy wyjazd w połowie października, ale nie wykluczamy zmian.
http://www.globtroter.pl/spolecznosc/ogloszenie.phtml?oglo_id=7648
--
Piotrek
czaja 18:44 | 27.07.2009
Hey,mam podobny plan, jak nadal szukacie chętnych na wspólny wyjazd to proszę o szczegóły - czajafd@tlen.pl
adamwos 12:34 | 28.07.2009
Przez 3 tygodnie straciłem na wszystko 2.300. Noclegi w średnich hotelach, podróże pociągiem, wyżywienie w restauracjach. Nie oszczędzałem na niczym.
Linkus 23:29 | 12.08.2009
Lepiej mieć ze sobą dollary czy euro, gotówkę czy kartę? Zbyt wiele rozbieżnych opinii już słyszałam, co polecasz?
tommy 21:35 | 19.08.2009
obojetnie. visa tez daje rade.
agniula 22:12 | 19.08.2009
przelicznik często wynosi 1 USD = 1 EUR :)
agniula 22:12 | 19.08.2009
przelicznik często wynosi 1 USD = 1 EUR :)
narka 17:07 | 21.08.2009
jeżeli wiecie już, gdzie chcecie się zatrzymać, możecie spróbować zmontować ekipę przez www.hotele.oceniacz.pl (http://hotele.oceniacz.pl/hotele/467/indie.html) - jest tam opcja dodawania swojego wyjazdu. w ogóle super pomysł - ile czasu zajęły wam przygotowania?
Linkus 20:58 | 22.08.2009
Przygotowania? Padł pomysł, pojawili się chętni - co prawda zostało nas 2 :-) ale to nie problem. Kupiliśmy bilet na początku lipca, niby szczepienia nie są zalecane ale warto i jesteśmy w ich trakcie (żółtaczka A i B, tężec,dur brzuszny przed wyjazdem), teraz we wrześniu wyprawa po wizę (mówią że czasami jest od reki a czasami trzeba czekać nawet 3 tygodnie). Śledzimy kurs euro i dolara i planujemy trasę, która ulega ciągłej modyfikacji. Czyli reasumując miesiąc, choć decyzję co do wyjazdu podejmowaliśmy ze 3 miesiące. A Ty wybierasz się też do Indii? Dzięki za info. Pozdrawiam
narka 13:14 | 23.08.2009
chciałabym, ale niestety obowiązki trzymają mnie na razie w kraju :( jakiś czas temu spotkałam dziewczynę, która opowiadała o swoim pobycie w Indiach - mówiła, że to był wyjazd życia. zebrała namiary na hotele przed wyjazdem, ale zdecydowała się na opcję dla odważnych - nie bookowała nic przed wyjazdem tylko na miejscu. mówiła, że z obsługa hoteli można się umówić w taki sposób, że za cenę najtańszej opcji dostaje się świetny standard... szalone życie :))
Linkus 19:08 | 23.08.2009
My dokładnie mamy taki zamiar. Mamy co prawda wstępna rezerwację w Kalkucie ale czas pokaże. Mam nadzieję ze będą to nasze wakacje życia. Szkoda że plany zawodowe Cie trzymają ale na pewno, może uda się w przyszłym roku. Po powrocie podzielę się wrażeniami.Pozdrawiam.
mido 00:22 | 24.08.2009
Witam wszystkich! czy ktoś wybiera się w tym czasie do Indii? lecimy do i wracamy z Mumbaju, trasa jescze nie do konca ustalona, bo tak wiele zaznaczonych punktow na mapie,... Ale moze milo byloby sie spotkac z kims z Polski :)
mido 00:23 | 24.08.2009
AHA - poszukuje lariamu! Jedno opakowanie, czy ktoś ma na sprzedaz?
Linkus 19:44 | 31.08.2009
Napisz, może znajdziemy wspólny punkt do spotkania. My co prawda dopiero zawitamy w Indiach 30/10/2009 tuz przed Waszym powrotem do domu ale zawsze.Pozdrawiam
emi-sia 09:11 | 09.10.2009
czesc :)ja lece 2.11 do Delhi. W planach mamy m.in. Agre, Waranasi i objazd po Rajasthanie. Chętnie spotkamy się z Wami.
Pozdrawiam
Emisia
Linkus 23:06 | 10.10.2009
Cześć :-)od 2.11 ruszamy z Kalkuty dalej ale jeszcze nie wiemy gdzie prócz tego że zmierzamy do Delhi aby zdążyć na na samolot powrotny do Polski. Napisz na ewage@poczta.onet.pl
Pozdrawiam
Ewa
1414 15:09 | 11.10.2009
No prosze ,widze ze calkiem duze grono sie wybiera w te strony.Ja jestem obecnie w Bangkoku.Chce zwiedzic Wietnam i docelowo wybieram sie do Varanasi i Khadjuraho.Myslalem dostac sie tam z Tybetu przez Nepal ale nie wiem czy taka mozliwosc istnieje.Jezeli ktos bedzie w rejonach Varanasi w stycnzu to z checia sie spotkam.Pozdrawiam