Forum dyskusyjne
Pomoc- jestem w Indiach
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
grecka oliwka 19:14 | 16.02.2013
Witajcie kochani podróżnicy,jestem w głębokiej potrzebie. Podróżujemy od kilku dni po Indiach z przyjaciółką i mamy bardzo złe doświadczenia z ludźmi, którzy nas próbują lub im się udało nas oszukać.
Byłysmy w Delhi, Mathura, Agra, Jajpur. Moze trafiłyśmy w złe miejsca, zły czas:(. Natomiast ludzie, których poznałyśmy, byli cudowni. Niemniej jednak, z uwagi na fakt, że jesteśmy młodymi kobietami udało się oszustom wyciągnąć mnostwo kasy ( mam na myśli podawanie kosztów o wątpliwej jakości usług) oraz nie czujemy się komfortowo i bezpiecznie podróżując pociągami.
Zadam dziwne pytanie ( nawet jak dla mnie). Za parę dni lecę do Pakistanu i " muszę" spędzić w Indiach jeszcze 5 dni. A złe doświadczenia wpływają na obecną już dezorientację i brak chęci na cokolwiek:(. Mozecie pomóc i podać fajne miejsca na te pare dni gdzie można pojechać z wynajętym kierowcą bądź grupą zorganizowaną? I pytanie czy mozna gdzieś wynając samochód od ludzi, ktorzy podadzą prawdziwą cenę a nie X 2 lub 3.
Z góry dzięki Wam za pomoc
Aga
fireman 09:49 | 17.02.2013
Witam, mam nadzieję że nie zniechęci Was to do dalszych podróży po Indiach, lub co gorsza po tej części Azji. Indie mimo że są oblegane przez turystów nadal są sporym wyzwaniem, a jednym z dobrych sposobów na przetrwanie jest małą próbka Azji w Tajlandii, polecam tą metodę, no i oczywiście lektura. Powodzonka i oby już bez niespodzianek.
Toms 21:59 | 17.02.2013
Niestety w Indiach trzeba sie mocno targowac.Ja zbijalem cene trzy czterokrotnie od podanej i w sumie wychodzilo z regoly po targach polowe taniej.Chociaz i tak czulem ze przeplacam.To sa Indie i Juz.Pozdrawiam.Tomek
mauroes 13:21 | 18.02.2013
witam.. podaj jakiegoś maila mam kilka pytań jesli można ...