/ / INDIE > Goa czy Kerala > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Goa czy Kerala

kategoria podróże po świecie

kraj Indie

Travelling Olive dołączył
25.09.2014

Travelling Olive 21:17 | 25.09.2014

Muszę wybrać między Goa a Keralą - jak radzicie?
To będą około 3-4 ostatnie dni przed powrotem do Polski w połowie listopada, a wyruszać w te tereny będziemy prawdopodobnie z Varanasi.

Eunika dołączył
25.09.2014

Eunika 23:28 | 25.09.2014

Goa, jesli ma byc relaks, plaze i leniuchowanie (oczywiscie ta mniej uczeszczana czesc regionu)
Kerala, jesli ma byc ciekawie, inaczej i intensywniej. Kanaly sa naprawde malownicze.

Osobiscie bylam w obu miejscach i byly to calkiem rozne doswiadczenia:)
Powodzenia w wyborze!

Luti dołączył
22.04.2011

Luti 11:22 | 05.05.2016

Osobiście wolę Goa, ale "de gustibus non disputandum"

polos1963 dołączył
27.04.2012

polos1963 15:10 | 01.10.2014

Goa północna jest bardziej oblegana przez turystów/90%Rosjan/.Ceny wyższe,ale za to dużo imprez i gwaru.Południowe Goa jest bardzo malownicze i spokojniejsze z przepiękną przyrodą i kolorowymi domami.Kerali jeszcze nie odwiedziłem ,myślę,że w tym roku dam radę.Paweł

Iwona S. dołączył
08.10.2014

Iwona S. 01:18 | 08.10.2014

O wiele ciekawszym miejscem od Goa jest Kerala, pod każdym względem.
Bardzo polecam

sekulanka.k dołączył
07.10.2014

sekulanka.k 09:12 | 08.10.2014

A czy ktoś z Was plażował pomiędzy Mumbajem a Goa? Podobno tam też są bardzo malownicze plaże, mniej turystyczne, bardziej puste. Czy macie do polecenia jakieś miejscowości?

Magz dołączył
06.01.2007

Magz 12:44 | 08.10.2014

Ja bym wybrała Keralę, ale co nie wybierzesz będzie super, bo obydwa miejsca są rewelacyjne :)

dux69 dołączył
13.12.2013

dux69 09:39 | 19.02.2016

Niedawno wróciłęm z Kerali na Goa byłem 2 razy wcześniej.Przed wyjazdem szukałem na tej stronie opisów i znalazłem,Postanowiłem podzielić sie moimi uwagami
Jak ktoś jest zainteresowany to kilka opisów ,zdjęć polecam.

http://pozdrozeciwroze.blogspot.com/

dzikus12 dołączył
23.12.2013

dzikus12 13:22 | 22.02.2016

bylem miesiac we wrzesniu i konczylismy na goa dokladnie w palolem ,bylismy 2 tygodnie przed otwarciem sezonu bylo tanio i spokojnie ,dwa tygodnie temu wrucilem z poludniowych indii i konczylem takze na goa tez w palolem i bylo to calkiem inne miejsce dla przykladu wypozyczenie skutera pod koniec wrzesnia 200 rupi a teraz (SZCZYT SEZONU )450rupi takze wszystko zalezy od terminu
plaze kereli sa brudniejsze alkochol jest drozszy mi osobiscie ostatnio najbardziej podobalo sie w Gokarnie mielismy domek z palmy kokosowej na plazy z lazienka za 200 rupi dobra kolacja w knajpie na plazy 100 -150 rupii na Goa 250-600 rupii
za cena oczewiscie ida standardy goa jest czysto itp momentami nie jak indie ale na zakonczenie tripu i odpoczynek polecam

dux69 dołączył
13.12.2013

dux69 08:44 | 26.02.2016

Ogólnie na pierwszy raz Indie też poleciłbym tylko GOA i to nawet by się nie zrazić to proponuje nigdzie nie jeżdzić tylko od razu ten kierunek.Jak przywykniecie do tego kraju trochę to potem można ruszać dalej.

Goa ma też blisko siebie więcej atrakcji turystycznych.Kerala niższe ceny ,mniej naganiaczy i lepsze plaże.

Szczegóły na

ariadna1982 dołączył
21.01.2014

ariadna1982 11:34 | 28.04.2016

Hej,

Mieszkam w Goa, natomiast w Kerali byłam wielokrotnie.
Dwa odręne stany...

Poleciłabym Goa i pociągiem do Kerali w celu zobacznie Kerali. Na miejscu można wynająć auto z kierowcą.

ariadna1982 dołączył
21.01.2014

ariadna1982 11:42 | 28.04.2016

Hej,

Przebywam jakis czas w Goa, natomiast w Kerali byłam wielokrotnie.
Dwa odręne stany...

Poleciłabym Goa i pociągiem do Kerali w celu zobacznie Kerali. Na miejscu można wynająć samochód z kierowcą.

Kerala jest jednak ciekawsza i bardziej dzika, zielona. Konieczne miejsca to Munnar - pola herbaciane oraz Alleppey - rajski rejs houseboatem po kanałach Kerali - bosko, nie do zapomnienia:) Architektura/historia, sieci chińskie -Kochi.

W Keral plaże nie są za ciekawe, co jest minusem tego stanu.

Goa - polecam stolicę Panjim oraz przepiękne, leniwe plaże:)

Podsumowując jeśli jesteś zainteresowna wypoczynkiem i lightowym zwiedzaniem to Goa.
Jeśli masz na uwadze bogatą historię, przyrodę i medycnę ajurwedyską - Kerala.
W razie pytań, prosze pisać na maila.

Pozdarwiam,
Ewa

lidija dołączył
29.04.2016

lidija 14:14 | 29.04.2016

Są to całkowite rożne miejsca zależny od tego na co się ma ochoty Goa raczej wypoczynek i relaks wiele tam nie ma do zwiedzania a Kerala już więcej zwiedzanie polecam rejs w Kerala Houseboats super przeżycie :)
Polecam tez poczytanie wolnym czasie serwisu turystycznego www.turystyka24h.pl

dux69 dołączył
13.12.2013

dux69 11:56 | 02.05.2016

Mój opis plaż na Goa

Agonda - coś dla osób szukających spokoju i ciszy.
Anjuna-niegdyś miejsce na którym skupiali się hipisi.Coś z tego jeszcze do dziś zostało.Dla ludzi szukających rozrywki,zabawy dobrego jedzenia.Jedni dopisują że można spotkać tu krowy, inni że wspaniały klif.Moja ulubiona plaża,knajpa i hotelik.
Vagator-ogólnie graniczy z Anjuna,spokojna ale o ile pamiętam to należy do niej zejść w dół.Na klifie spora ilość straganów i knajp.Skalista.
Baga-bardzo popularna ,dobra zabawa i świetne jedzenie.
Sinquerim-nie byłem, ale zamieściłem ją dla osób które myślą o sportach wodnych.W informatorze pisze, iż morze w tym rejonie jest niebywale spokojne i dlatego plaża ta przoduje w sportach wodnych.
Palolem-kolejna słynna plaża.W poradnikach zazwyczaj przoduje na zmianę z Anjuna.Ja ją odwiedziłem z okazji oglądania delfinów które bywają w jej okolicy.
Colva-Dla jednych najgorsza dla innych najpiękniejsza.Ta plaża jest niepowtarzalna bo bardzo długa.

Natomiast wszystko przebija plaża na kerali -Verkala.
Jak ktoś szuka dokładnych opisów oraz atrakcji,zdjęć zapraszam na

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl