Forum dyskusyjne
[fb] Kamil Hojdys 12:11 | 12.03.2016
Witam, obecnie mieszkam w Australii ale w związku ze zmianą wizy muszę "wyprowadzić" się na miesiąc lub dwa do Azji i tutaj moje pytanie który z krajów takich jak Wietnam, Malezja, Indonezja ,Filipiny lub Tajlandia jest teraz najkorzystniejsza cenowo ? Oczywiście zdaje sobie też sprawę z tego, że będzie tam wtedy pora deszczowa więc szukam miejsca gdzie opady nie są tak intensywne . Rok temu spędziłem ponad miesiąc w Tajlandii i chciałbym spróbować coś innego. Z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi i życzę wysokich lotów ! :)
makensis 11:52 | 15.03.2016
Może Bali? Ciekawa wyspa, plaże, pola ryżowe, odmienna kultura i dobra pogoda w czasie europejskiego lata. Łatwy dolot z Australii. Filipiny w tym czasie to monsun, tajfuny itd. nie masz pewności dobrej pogody czy nawet powrotu na czas. Cenowo jest dużo taniej niż w sezonie. Malezja ma raczej standardowe ceny niezależnie od pory roku, może Tioman wydaje się ciekawą propozycją - choć wypada blado na tle Tajlandii jeśli chodzi o życie nocne.
[fb] Kamil Hojdys 13:57 | 15.03.2016
Dzięki za podpowiedz, myślę że Indonezja to dobry wybór nie wiem czy na pewno Bali... widziałeś jakieś inne wyspy ? Możesz powiedzieć coś więcej o Indonezji?
Servus 22:27 | 17.03.2016
Rzeczywiście Bali, Lombok i okolice maja wtedy świetną pogodę. Dlaczego wzbraniasz się przed Bali? Nie musisz trafić do Nusa Dua, czy Kuta. Wystarczy, że pokręcisz się wokół Ubud - choćby i na rowerze:)
adam000 19:50 | 24.03.2016
Zdecydowanie Tajlandia, ale Kambodża jeśli chodzi o ceny wygląda jeszcze lepiej (zależy jaki region kraju wybierzesz)
dux69 14:10 | 31.03.2016
Jeżeli znowu lecisz na miesiąc to na twoim miejscu poleciałbym do Tajlandii i z tego kraju zrobiłbym wypad do Kambodzy ,gdzie jest co zwiedzać a ceny są przyzwoite,plaże fajne ,hotele tez coraz lepsze.Możesz tez Polecieć zwiedzić Birme,Tyle ze to już trochę inna bajka.Ale ja tak zrobiłem niedawno.http://pozdrozeciwroze.blogspot.com/