Forum dyskusyjne
Rosja Bajkał - poszukiwane materiały przydatne w podróży
kategoria podróże po świecie
kraj Rosja
seraph 18:41 | 28.09.2008
Witam, poszukuję wszelkich map drogowych Rosji i topograficznych okolic jeziora Bajkał. Także wszelkich innych rzeczy, które mogą przydać się podczas podróży w głąb Rosji. Jeśli ktoś posiadałby coklowiek z tego zaresu w wersji elektronicznej, prosiłbym o udostępnienie materiałów w miarę możliwości.
mlabieniec 09:07 | 30.09.2008
Witam,ja spedzilam miesiac nad Bajkalem i w jego okolicach podczas tych wakacji. Polecam goraco skorzystac z przewodnika (jedynego jaki pojawil sie na polskim rynku) pt. Bajkal - Morze Syberii, wydawnictwa Bezdroze. Najlepiej jak najnowsze wydanie (chyba 2007 r)). Przewodnik b dobrze oddaje tatmosfere tam panujaca a i ceny lepiej pasuja do tych jakie obecnie tam obowiazuja.
Jesli chodzi o mapy to my zakupilismy poprzez ksiegarnie wysylkowe. Mozna tam nabyc wiele cennych map. Takze nad samym Bajkalem istniejer mozliwosc zakupu. My osobiscie zaopatrzylismy sie w dodatkowe w Ulan-Ude i w Irkucku.
Jesli moglabym jeszcze jakos pomoc to bardzo prosze pod ten adres :
magdalab@biol.uni.lodz.pl
ankh82 10:40 | 30.09.2008
w samym irkucku jest ksiegarnia kartograficzna- nad rzeka, a i w moskwie jest tez tego troche.
wlodek 15:54 | 25.12.2008
Wiem ,że przed wyjazdem zawsze jest strach i chęć uzyskania jak najwięcej informacji o miejscu dokąd zmierzamy.Jednakże z mapami i planami miast szczególnie Irkucka nie ma problemów. Można je kupić począwszy od dworca kolejowego w samym Irkucku jak i w Chudżrie na Olchonie.Jedynie radzę zaopatrzyć w mapę doliny tunkijskiej w Irkucku.To są dane z lipca 2008 roku.
Hrihorij 16:45 | 25.12.2008
Polecam mapy na stronie: http://mapstor.com/Po otwarciu strony klikasz "downloaded for free" i wybierasz region i skalę mapy.
Powodzenia
markopolo374 22:14 | 15.02.2009
Ja bez mapy przejechałem:Syberię i Mongolię.Koniec języka za przewodnika.Angielski mało pomocny-tylko Rosyjski i nie będzie żadnych problemów.Nie trać NADZIEI.pOZDRAWIAM
SuShe 20:30 | 20.02.2009
Ja podobnie, mapę miałam, ale tak naprawdę pozdstawowym drogowskazem byli ludzie :)
zajonc 00:57 | 14.06.2009
http://en.poehali.org/mapsŚwietna strona. Wystarczy przybliżyć miejsce o które nam chodzi, klikną dwa razy i po prawej stronie pojawią się linki do map które są dostępne dla danego regionu