Forum dyskusyjne

Przesiadka w Moskwie wyjście z lotniska

kategoria podróże po świecie

kraj Rosja

dobrzyna dołączył
06.12.2014

dobrzyna 10:50 | 09.07.2015

Super, dzięki za wskazówki. Nawet jakbym miała się pokręcić zaledwie 4 godz. na placu czerwonym, to jest to ciekawsze niż koczowanie na lotnisku :)

zgłoszone do moderacji

to ja dołączył
09.02.2015

to ja 10:31 | 09.07.2015

odejmij 2 na lotnisku to zostaje 11. Ponieważ ten aeropojezd za często nie jeździ to wiele czasu nie zostaje. Lepsze to jednak niż taksówki które jak staną w korku to...
Licząc bardzo pesymistycznie 1godzina na wyjście, 2godziny czekasz na pojezd (liczę dwie strony), łącznie pojezdem w dwie strony godzina i dziesięć minut, metrro z dojściem góra godzina. Zostaje 6 godzin w centrum - można obejść Plac Czerwony, zwiedzić ten fajny Chram, zwiedzić Kreml, obok placu jest GIM, jeśli czasu zostanie to można spróbować do Chramu Chrystusa Zbawiciela.

zgłoszone do moderacji

dobrzyna dołączył
06.12.2014

dobrzyna 10:15 | 09.07.2015

Dzięki serdeczne, mam zdaje się 13 godzin na lotnisku, więc liczę, że powinno wystarczyć :) Raz jeszcze dzięki!

zgłoszone do moderacji

to ja dołączył
09.02.2015

to ja 10:11 | 09.07.2015

Tylko pamiętaj że Moskwa jest olbrzymia - uważam że 8 godzin to minimum żeby obrócić w dwie strony i cokolwiek sensownie zobaczyć.

zgłoszone do moderacji

to ja dołączył
09.02.2015

to ja 10:09 | 09.07.2015

Oczywiście że można - musisz mieć wizę.
Na wyjściu powitają Ciebie takie panie z służb. Odezwą się po angielsku ale jak odpowiesz "łutszie pa ruski" to z uśmiechem pomoże Tobie poprawić wszystkie błędy na kartce co to masz do wypełnienia na wyjściu (jest tam np. adres gdzie będziesz - ja wpisywałem jakiś hotel co to po drodze byłem). Pamiętaj żeby tego świstka nie zgubić - jest potrzebny przy wyjeździe.

Jak dojechać?
Najlepiej "aeropojezdem" do linii okrężnej metra (jeśli z Szeremietiewa to stacja Białoruska, sam przejazd to 36min.), a potem po promieniu linią zieloną do stacji teatralnaja - jesteś między Łubianką a Kremlem.

zgłoszone do moderacji

dobrzyna dołączył
06.12.2014

dobrzyna 09:54 | 09.07.2015

Hej,

Lecę do Irkucka i mam kilkunastogodzinną przesiadkę w Moskwie. Doradźcie proszę, czy i na jakich zasadach można wyjść z lotniska i zwiedzić miasto. I jak najlepiej dostać się z lotniska do centrum Moskwy.

Z góry wielkie dzięki!

Pozdrawiam, dobrzyna

zgłoszone do moderacji

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl