Forum dyskusyjne
Argentyna i Chile - Grudzien 2010
kategoria podróże po świecie
kraj Argentyna
Gladiatorzy 19:15 | 24.03.2010
Wybieramy sie w grudniu na miesac do Argentyny i Chile.Co zwiedzic?
Jakim srodkiem lokomocji poruszac sie po kraju ( samochod,autobusy)
Gdzie nocowac?
Dzieki za info.
Yanas 21:29 | 24.03.2010
A wiecie cokolwiek o krajach do których sie wybieracie?? Bo pytania zadałeś bardziej niż podstawowe..
mario-mil 22:06 | 24.03.2010
Rozumiem pytanie Yanasa.Proszę poszperać na Globtroer lub Travelbit,trochę poczytać wcześniejsze wątki dotyczące Argentyny i Chile.Przygotujcie pytania.Ja sam jeszcze tam nie byłem,ale na pewno otrzymacie odpowiedzi na konkretniejsze pytania.
Gladiatorzy 10:20 | 25.03.2010
Yanas. Podstawowa to jest twoja odpowiedz ktora nic nie wnosi do mojego pytania. Udzielasz sie choc nie widze bys w ogole w tym kraju kiedykolwiek byl. Chyba logicznym jest ze jezeli planujemy wyjazd do jakiegos kraju i to w dodatku do tak dalekiego to nie lecimy tam tylko dlatego ze mamy za duzo kasy i nie mamy co z nia zrobic a dlatego ze ten kraj w jakis sposob nas zainteresowal a to dzieki zdobytym informacja. Choczi mi o doswiadczenia z podroza po Chile i Argentynie ludzi ktorzy tam byli a wydaje mi sie ze ciebie to nie dotyczy.
Gladiatorzy 10:30 | 25.03.2010
Dla tych ktorzy nie rozumieja pytan zadanych krotko i zwiezle;Prosze o odpowiedz tylko tych ktorzy byli w tych krajach a nie tych ktorzy tylko filozofuja:
Cy warto wypozyczyc w tych dwoch krajach samochod czy moze polecacie publiczne srodki transportu i czy sa one bezpieczne?
Noclegi w prywatnych kwaterach czy moze tanie hotele backpackers?
Za dodatkowe informacje ludzi ktorzy tam byli bedziemy wdzieczni.
Yanas 11:09 | 25.03.2010
Żle ci sie wydaje, wróciłem z tego rejonu 3mc temu, robiac po Chile,Argentynie i Boliwii ok 20k km.Tak jak napisał Mario-mil, wystarczy zadać sobie minimum trudu i sprecyzować pytania,żeby liczyć na odpowiedź. Abstrahując od tego, że na 90% nurtujących cie pytań odpowiedź znajdziesz w przewodniku LP, który i tak kupisz przed wyjazdem. Osobiście spalił bym się ze wstydu zadając takie totalnie bazowe pytania o kraju do którego chce jechać, bo świadczy to przede wszystkim o totalnej ignorancji względem użytkowników danego forum, którzy w dziesiątkach wcześniejszych postów zamieszczali już odpowiedzi. Mogłeś jeszcze uprościć sprawe i poprosić o ułożenie trasy na 3 tyg. ze wszystkimi szczegółami..
Piszesz,że zainteresował was ten kraj (Argentyna czy Chile?) i dlatego się tam wybieracie, jednocześnie nie wiesz co zwiedzić,gdzie spać, jak sie poruszać, zapewnie również jaka jest tak pogoda,ceny itp. Więc co was zainteresowało? Nazwa kraju?
aaleksandraa 06:40 | 16.04.2010
hola,o Chile nic nie powiem, ale w argentynie autobusy jçsa jak najbardziej ok - na czas i bezpieczne ... jestem obecnie w cordobie, jutro jade do buenos, jelsi intersuje Cie polnocna czesc kraju ... napisz na maila co Cie intersuje ... postaram sie w miare konkretnie odpiwiedziec.
pozdrawiam, A.
Gladiatorzy 12:55 | 01.05.2010
Aleksandro,Bardzo dziekujemy ci za odpowiedz.
Mielismy wypozyczyc samochod ale przekonalas nas do autobusow, bedziemy mieli dodatkowe przygody ;-)
Wlasnie takie podpowiedzi globtroterow sa najcenniejsze, a ty jak widac masz sie czym pochwalic, twoje piekne zdjecia mowia same za siebie.
Dzis kupilismy bilety lotnicze, zdazylismy przed podwyzkami ktore w niektorych liniach lotniczych niestety juz sie rozpoczely a nastapily przez straty jakie poniesli przewoznicy ze wzgledu na pyl wulkaniczny.
Bardzo chetnie skontaktujemy sie z Toba poprzez email.
Pozdrawiamy.
Toms 22:37 | 01.05.2010
Zarówno Chile jak iArgetyna to znakomite autobusy.Nieporównywalne z naszymi ,czasami serwója pełne wyżywiienie.W Buenos najlepiej zajśc do informacji znajdującej sie na parterze przed kasami, kasy sa na piętrze.Aby zasięgnąc informacji w których okienkach sprzedaja bilety w danym kierunku bo nie ma ogólnego rozkładu tylko kazda firma ma swój własny.Ja nocowałem w hostelach i kwaterach prywatnych ceny około 15 - 20 złotych trzy latatemu.Pozdrawiam .Tomek
Toms 23:44 | 01.05.2010
Grudzien to dobry czas na połódnie Lodowiec El Moreno.Torres del Paine,Punta Arenas fajne miasteczko.Punta Tombo pingwiny, Valdes słonie morskie , foki , wieloryby.Na przeciwko Buenos po drugiej stronie rzeki w Urugwaju lezy przepiekne miasteczko kolonialne Colonia del Sacramento
rafal9238 16:35 | 05.05.2010
najlepiej samochód.napewno buenos aries.odlotowe miejsce
stenia 10:35 | 12.02.2011
Yanas, masz rację! Mam nadzieję, że więcej takich dziwadeł podrózniczych jak Gladiatorzy na tym forum , ani na trasie nie spotkam:-)