Forum dyskusyjne

Hotel Bahia Principe Costa Adeje- KRADNĄ

kategoria inne

puszka dołączył
15.10.2013

puszka 21:50 | 21.01.2014

Dlatego ja zawsze korzystam ze sprawdzonych hoteli.
Zwykle wybieram sieciówki, w stylu tych; http://www.accorhotels.com/pl/hotels-offers/resort-hotel.shtml . W takich miejscach zwyczajnie nie mogą sobie pozwolić na podobne wpadki.
Do tej pory nie miałąm żadnych przykrych sytuacji, więc będę się tego trzymać.

zgłoszone do moderacji

elvirka1986 dołączył
06.02.2011

elvirka1986 11:59 | 07.02.2011

Chciałabym ostrzec wszystkich, którzy planują swój urlop w tym hotelu. Pierwszego dnia naszego pobytu w hotelu okazało się iż nasza rezerwacja została zagubiona, wiec recepcja zarezerwowała nam pokój w innym hotelu w Costa Adeje. Na drugi dzień po sniadaniu wróciliśmy Do Bahia Principe i okazało się ze pokój dla nas bedzie gotowy około godz. 14.00 wiec postanowiliśmy się przebrac w stroje kąpielowe i poszliśmy na basen ( nasza grupa liczyła 11 osób ). Zostawiliśmy cały nasz bagaż w pokoju u znajomych. po 2 godzinach na basenie okazało sie ze nasz pokój jest juz gotowy. wzieliśmy swoje rzeczy i poszliśmy sie rozpakowac. po rozpakowaniu okazało sie iz zostałam okradziona. zabrano mi 500 euro z portfela, który był głęboko w torbie a torba przykryta kilkoma innymi rzeczami. zgłosiłam to do Managera. Manager powiedziała, ze możemy zgłosic to na policję a ona sama osobiscie spotka się z firmą ubezpieczeniową (każdy pokój posiada sejf, który jest ubezpieczony ) i powie nam czy odzyskam te pieniądze. Niestety firma ubezpieczeniowa sie nie zgodziła, poniewaz pieniądze nie były w sejfie. dostałam więc zwrot połowy skradzionej kwoty. I chciałam zaznaczyc ze po tym incydencie Manager nie zrobiła żadnego spotkania z pracownikami aby omówic całą tą sytuację.
W przed dzień naszego wyjazdu cała nasza grupa była na wycieczce całodniowej, po powrocie okazało się iż koleżance z tego samego pokoju z sejfu zniknęło około 400 euro. nie było śladu włamania, ponieważ złodziej ma kopię kluczyka do tego sejfu ( a wykupując sejf podpisujesz papierek, ze do tego sejfu jest tylko jeden kluczyk i za jego zgubienie ponosisz pełne koszta zmiany zamka i robociznę dla ślusarza )prosząc w recepcji o rozmowę z managerem usłyszeliśmy iż Manager w tej chwili jest na hotelu i nie wiadomo gdzie więc trzeba czekac aż przyjdzie, a kilka minut póżniej okazało się ze nie ma żadnego managera w hotelu na drugi dzień ( w dzień wyjazdu) Manager poprosiła koleżankę o rozmowę i także usłyszała odmowę od firmy ubezpieczeniowej poniewaz jest brak śladu włamania. Hotel wypłacił jej tylko połowe skradzionej kwoty. także jadąc do tego hotelu nie należy wykupywac sejfu ( koszt na dwa tyg. 35 euro) poniewaz nie jest on bezpieczny a każdą gotówkę należy trzymac przy sobie, nawet gdy idzie się na basen...........

zgłoszone do moderacji

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl