/ / HISZPANIA > Pytanie > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Pytanie

kategoria inne

Afd dołączył
07.01.2020

Afd 10:37 | 07.01.2020

Witam wszyskich razem i każdego z osobna.
Mam pytanie odnośnie obecnej sytuacji w Hiszpanii.
Od dłuższego czasu zastanawiam sie nad emigracja do Hiszpanii. Mam 2 dzieci w wieku 11 i 15 lat. Dosc dobrze mówią w j. angielskim a hiszpański srednio na jeża. Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi w jakich rejonach najlepiej zamieszkać? Jak jest ze szkolami jezykowymi, z praca....? Interesuje mnie rejon bardziej podmiejski niz centrum miasta. Kocham Ciepło!!!! Skonczylam studnia ogrodnicze, mój mąż jest inż automatyk-energetyk. Mam pewien budżet finansowy np na mieszkanie (ok 100 000 €) i na start. Proszę o jakieś namiary na biura nieruchomości i o pomoc.

Edgarek dołączył
16.08.2008

Edgarek 19:52 | 07.01.2020

Nie podpowiem jak się emigruje do Hiszpanii, ale jeśli będziesz szukać mieszkania na Costa Blanca, poniżej Alicante to daj znać na priv podeślę biuro nieruchomości.

Afd dołączył
07.01.2020

Afd 21:15 | 07.01.2020

Dzięki. Myślałam nad rejonem gdzies blisko Portugalii. Ktoś coś może podpowiedzieć?

gryfonik dołączył
15.01.2020

gryfonik 22:12 | 15.01.2020

Hej, my mieszkamy z 2 dzieci w andaluzji i mysle ze w wiekszym miescie nie mialabys problemu ze znalezieniem pracy np. w maladze.my mieszkamy w malej miejscowosci 60 km od malagi i jest to idealne miejsce do mieszkania z dziecmi. jedyne co to nieruchomosci sa dosc drobie na wybrzezu.
to sa strony na ktorych mozna znalezc nieruchomosci na sprzedaz:
pisos.com
fotocasa.es

jesli ciekawi Cie ten region to zapraszam na moj kanal youtube mama w Hiszpanii .
https://www.youtube.com/channel/UC1Lymbz31ovb1GszDKrqvsg

pozdrawiam serdecznie

www.eu-transport.pl dołączył
21.11.2019

www.eu-transport.pl 11:33 | 23.01.2020

Znajomi planują zamieszkać w Hiszpanii. Pokażę im twój kanał na YT.

------
www.eu-transport.pl

Maras z Europy dołączył
28.01.2020

Maras z Europy 16:32 | 28.01.2020

Afd nie obraz sie ale jako totalny realista i obiektywny facet zapytam sie tak calkiem na wstep i na serio jaki powaznie myslacy czlowiek ma zamiar jechac i emigrowac do takich miejsc jak Hiszpania,Portugalia,Grecja
zeby tam pracowac ?

za kwote 100 000 euro praktycznie bez duzego problemu mozna sobie kupic nieruchomosc w Hiszpanii nawet na wybrzezu bo sam tez posiadam lecz jedynie w tym celu zeby sobie tam wypoczywac,relaksowac sie i korzystac
z pieknej pogody i klimatu jak tylko mnie najdzie na to ochota.
to jest pierwszy fakt i realia !

pytanie na powaznie numer dwa to kto chce emigrowac z dziecmi do kraju praktycznie bez jakichkolwiek perspektyw dla dorastajacych dzieci ?
czy zastanawiales sie nad tym ?

a wiec mam nadzieje ze dalem wystarczajaco argumentow do myslenia ?!

pozdrawiam

Edgarek dołączył
16.08.2008

Edgarek 20:11 | 28.01.2020

Tak z ciekawości pytam - mieszkasz w kraju, w którym obowiązuje 4 (w 5-stopniowej skali) stopień zagrożenia terrorystycznego („substantial threat”), w którym polskich pracowników traktuje się jak niewolników a wszystkie choroby leczy się środkami przeciwbólowymi i jeśli ktoś tylko może jeździ do lekarzy do Niemiec i... bez żadnych argumentów próbujesz przekonać ludzi, że Hiszpania jest zła do mieszkania?

BTW, za 100 tysięcy euro nad morzem w Hiszpanii można kupić mieszkanie z jedną sypialnią.

Afd dołączył
07.01.2020

Afd 09:31 | 29.01.2020

Hej. To co napisałeś daje dużo do myślenia. Moze to głupio zabrzmi, ale mam dość życia w Polsce. Wiem, ze Hiszpania nie jest idealnym miejscem do zarabiania dużej kasy, ze jest ciężko, terroryzm itd ale wg mnie to jest chyba (bo na 100% nie jestem pewna) jest jedyne miejsce w ktorym można przestać byc pracoholikiem , żyć na luzie i spojrzeć na życie z innej perspektywy.. Mnie bardziej interesuja miejsca na prowincji, z dala od miast. Mały domek( nawet do remontu) z ogrodem. Obecnie też Mieszkam na wsi , też mam dom na działce 36a, ale mam ochote to wszystko sprzedać i wyjechać w swiat.
Wiem, że 2 tyg wakacji to nie to samo co mieszkac na stałe dlatego utworzylam wątek, żeby dowiedzieć sie jak to wygląda od środka.

Maras z Europy dołączył
28.01.2020

Maras z Europy 17:55 | 29.01.2020

Afd ja nie mam lat 20 i zyje obecnie 41 lat na emigracji poza Polska i to w kilku krajach Europejskich zeby nie bylo ze wysalem sobie teorie z palca i tylko dla czystej informacji mowie ze do takich kraji jak Hiszpania,Portugalia,Grecja nie jedzie/emigruje sie po to aby tam pracowac poniewaz mija sie to totalnie z celem a juz zupelnie wykluczone z dziecmi i gdzies z dala od duzego miasta.
no chyba ze jak juz pisalem spisz na pieniadzach lub nie bedziecie zalezni jako rodzina od pracy i finansow na terenie Hiszpani to wtedy owszem polecam lecz osobiscie nigdy w zyciu nie pojechal bym w takie miejsca z dziecmi.
a tak z innej strony to za podana przez ciebie kwote mozna bez problemu kupic mieszkanie 3-4 pokojowe lub domek tym bardziej poza miastem !!!
i pamietaj o jednym !,zeby ocenic sytuacje w danym miejscu i kraju nie wystarcza 2 tygodnie wakacji,nawet nie 3 miesiace i wakacje a zycie to tak same porownanie jak slonce a ksiezyc jak dzien a noc ...

pozdrawiam Maras

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl