Forum dyskusyjne
Pytanie
kategoria inne
kraj Hiszpania
Afd 10:37 | 07.01.2020
Witam wszyskich razem i każdego z osobna.Mam pytanie odnośnie obecnej sytuacji w Hiszpanii.
Od dłuższego czasu zastanawiam sie nad emigracja do Hiszpanii. Mam 2 dzieci w wieku 11 i 15 lat. Dosc dobrze mówią w j. angielskim a hiszpański srednio na jeża. Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi w jakich rejonach najlepiej zamieszkać? Jak jest ze szkolami jezykowymi, z praca....? Interesuje mnie rejon bardziej podmiejski niz centrum miasta. Kocham Ciepło!!!! Skonczylam studnia ogrodnicze, mój mąż jest inż automatyk-energetyk. Mam pewien budżet finansowy np na mieszkanie (ok 100 000 €) i na start. Proszę o jakieś namiary na biura nieruchomości i o pomoc.
Edgarek 19:52 | 07.01.2020
Nie podpowiem jak się emigruje do Hiszpanii, ale jeśli będziesz szukać mieszkania na Costa Blanca, poniżej Alicante to daj znać na priv podeślę biuro nieruchomości.
Afd 21:15 | 07.01.2020
Dzięki. Myślałam nad rejonem gdzies blisko Portugalii. Ktoś coś może podpowiedzieć?
gryfonik 22:12 | 15.01.2020
Hej, my mieszkamy z 2 dzieci w andaluzji i mysle ze w wiekszym miescie nie mialabys problemu ze znalezieniem pracy np. w maladze.my mieszkamy w malej miejscowosci 60 km od malagi i jest to idealne miejsce do mieszkania z dziecmi. jedyne co to nieruchomosci sa dosc drobie na wybrzezu.to sa strony na ktorych mozna znalezc nieruchomosci na sprzedaz:
pisos.com
fotocasa.es
jesli ciekawi Cie ten region to zapraszam na moj kanal youtube mama w Hiszpanii .
https://www.youtube.com/channel/UC1Lymbz31ovb1GszDKrqvsg
pozdrawiam serdecznie
www.eu-transport.pl 11:33 | 23.01.2020
Znajomi planują zamieszkać w Hiszpanii. Pokażę im twój kanał na YT.------
www.eu-transport.pl
Maras z Europy 16:32 | 28.01.2020
Afd nie obraz sie ale jako totalny realista i obiektywny facet zapytam sie tak calkiem na wstep i na serio jaki powaznie myslacy czlowiek ma zamiar jechac i emigrowac do takich miejsc jak Hiszpania,Portugalia,Grecjazeby tam pracowac ?
za kwote 100 000 euro praktycznie bez duzego problemu mozna sobie kupic nieruchomosc w Hiszpanii nawet na wybrzezu bo sam tez posiadam lecz jedynie w tym celu zeby sobie tam wypoczywac,relaksowac sie i korzystac
z pieknej pogody i klimatu jak tylko mnie najdzie na to ochota.
to jest pierwszy fakt i realia !
pytanie na powaznie numer dwa to kto chce emigrowac z dziecmi do kraju praktycznie bez jakichkolwiek perspektyw dla dorastajacych dzieci ?
czy zastanawiales sie nad tym ?
a wiec mam nadzieje ze dalem wystarczajaco argumentow do myslenia ?!
pozdrawiam
Edgarek 20:11 | 28.01.2020
Tak z ciekawości pytam - mieszkasz w kraju, w którym obowiązuje 4 (w 5-stopniowej skali) stopień zagrożenia terrorystycznego („substantial threat”), w którym polskich pracowników traktuje się jak niewolników a wszystkie choroby leczy się środkami przeciwbólowymi i jeśli ktoś tylko może jeździ do lekarzy do Niemiec i... bez żadnych argumentów próbujesz przekonać ludzi, że Hiszpania jest zła do mieszkania?BTW, za 100 tysięcy euro nad morzem w Hiszpanii można kupić mieszkanie z jedną sypialnią.
Afd 09:31 | 29.01.2020
Hej. To co napisałeś daje dużo do myślenia. Moze to głupio zabrzmi, ale mam dość życia w Polsce. Wiem, ze Hiszpania nie jest idealnym miejscem do zarabiania dużej kasy, ze jest ciężko, terroryzm itd ale wg mnie to jest chyba (bo na 100% nie jestem pewna) jest jedyne miejsce w ktorym można przestać byc pracoholikiem , żyć na luzie i spojrzeć na życie z innej perspektywy.. Mnie bardziej interesuja miejsca na prowincji, z dala od miast. Mały domek( nawet do remontu) z ogrodem. Obecnie też Mieszkam na wsi , też mam dom na działce 36a, ale mam ochote to wszystko sprzedać i wyjechać w swiat.Wiem, że 2 tyg wakacji to nie to samo co mieszkac na stałe dlatego utworzylam wątek, żeby dowiedzieć sie jak to wygląda od środka.
Maras z Europy 17:55 | 29.01.2020
Afd ja nie mam lat 20 i zyje obecnie 41 lat na emigracji poza Polska i to w kilku krajach Europejskich zeby nie bylo ze wysalem sobie teorie z palca i tylko dla czystej informacji mowie ze do takich kraji jak Hiszpania,Portugalia,Grecja nie jedzie/emigruje sie po to aby tam pracowac poniewaz mija sie to totalnie z celem a juz zupelnie wykluczone z dziecmi i gdzies z dala od duzego miasta.no chyba ze jak juz pisalem spisz na pieniadzach lub nie bedziecie zalezni jako rodzina od pracy i finansow na terenie Hiszpani to wtedy owszem polecam lecz osobiscie nigdy w zyciu nie pojechal bym w takie miejsca z dziecmi.
a tak z innej strony to za podana przez ciebie kwote mozna bez problemu kupic mieszkanie 3-4 pokojowe lub domek tym bardziej poza miastem !!!
i pamietaj o jednym !,zeby ocenic sytuacje w danym miejscu i kraju nie wystarcza 2 tygodnie wakacji,nawet nie 3 miesiace i wakacje a zycie to tak same porownanie jak slonce a ksiezyc jak dzien a noc ...
pozdrawiam Maras