Forum dyskusyjne
Wyprowadzka do Hiszpani
kategoria inne
kraj Hiszpania
milunia39 21:25 | 17.04.2017
Mieszkam w uk w tym roku chcemy z mężem i trójką dzieci wyprowadzić sie na stałe do hiszpaniChcielibysmy na poczatek wynajac jakiś domek na rok ale nie mam pojęcia jak wyszukac agencje ktore wynajmuja takie domy. Bardzo bym prosila o pomoc i linki do agencji.A moze jest tutaj na forum jakas złota duszyczka ktora odpowiedziala by na kilka pytan Z gory dzięki i serdecznie pozdrawiam.
Edgarek 19:59 | 18.04.2017
W UK jest chyba najwięcej agencji pośredniczących w takich transakcjach z bardzo dokładnymi opisami zasad i formalności. Próbowaliście poszukać?Jest parę polskich agencji ale...musicie brać pod uwagę jedną ważną rzecz - nawet w tych agencjach zwyczaje są bardziej hiszpańskie - tzn. nie bardzo przejmują się dokładnością i terminami, które Ci obiecują, oczywiście oprócz terminu przepadku Twojej zaliczki :-)
secretazahar 20:39 | 19.07.2017
Najlepiej jest przyjechać i osobiście wcześniej zobaczyć domy, które oferują. Niestety często zdjęcia na stronach nie odzwierciedlają rzeczywistości (np. były robione kilka lat temu - wiem z doświadczenia). Warto sprawdzić czy nie ma grzyba na ścianach (w Hiszpanii jest bardzo duży problem z wilgocią). Najlepsze oferty mają lokalne agencje nieruchomości.
MartaXXX 12:25 | 04.09.2017
>Mieszkam w uk w tym roku chcemy z mężem i trójką dzieci wyprowadzić sie na stałe do>hiszpani
>Chcielibysmy na poczatek wynajac jakiś domek na rok ale nie mam pojęcia jak wyszukac
>agencje ktore wynajmuja takie domy. Bardzo bym prosila o pomoc i linki do agencji.A
>moze jest tutaj na forum jakas złota duszyczka ktora odpowiedziala by na kilka pytan
>Z gory dzięki i serdecznie pozdrawiam.
Witam;
tu masz link do stronki
https://www.pisos.com/
Pozdrawiam i powodzenia
Tuan de Paso 19:29 | 22.09.2017
Najlepiej wynajmijcie sobie dom na airbnb na miesiąc i potem już na miejscu na spokojnie zacznijcie szukać ;)
fit_Jolka 16:07 | 28.11.2017
Nie macie tam nikogo, kto pomógłby się wam jakoś za klimatyzować tam? Najlepiej by było poprosić osobę, która już jest na miejscu by przygotowała trochę teren pod wasz przyjazd. Ogólnie to podziwiam i życzę powodzenia w tej wielkiej życiowej zmianie
damianm 11:56 | 28.02.2018
Warto skontaktować się z firmą Whiszpanii.pl - doskonale znają hiszpański rynek nieruchomości, więc na pewno pomogą Wam znaleźć interesującą ofertę.
Maras z Europy 17:07 | 28.01.2020
milunia39 sorry ze pytam prosto z mostu ile razy byliscie w Hiszpanii ?macie tam rodzine albo dobrych znajomych ?
jak intenzywnie jestescie poinformowani o realiach zycia w tym kraju ?
a nie tylko iloscia dni slonecznych w roku !
a tak na powaznie to ja bym majac tylko np jedno dziecko sie nigdy w zyciu nie zastanawial nad tym zeby emigrowac z tak stosunkowo bogatej wielkiej brytanii do tak biednej i ekonomicznie slabej Hiszpanii a juz wcale majac 3 dzieci !
no chyba ze przyszlosc waszych dzieci jest tobie obojetna albo spicie na pieniadzach i to bardzo grubych !?
to tak bardzo skromnie z mojej strony do przemyslenia :-)