Forum dyskusyjne
Galapagos
kategoria podróże po świecie
kraj Ekwador
Renata1 13:34 | 20.08.2011
Czy ktos moglby mi polecic jakies niedrogie ( o ile to w ogole mozliwe) rejsy na Galapagos? Wybieram sie na przelomie pazdziernika i listopada do Ekwadoru i dodam, ze na Galapagos polece samolotem, wiec interesuja mnie wylacznie rejsy, nazwijmy to miejscowe ( nie z ladowej czesci Ekwadoru).A moze ktos chcialby sie przylaczyc do wyprawy? Serdecznie zapraszam.
Renata
bynio 15:54 | 20.08.2011
Nie ma rejsów z lądowej części Ekwadoru, na Galapagos trzeba polecieć samolotem. Wybieramy się tam 5-osobową ekipą pod koniec października. Mamy lot 25.10.2011 Lufą do Bogoty. Ile płaciłaś za lot samolotem i jaką linią?Pozdrawiam Zbyszek
Renata1 18:48 | 20.08.2011
O.K. wlasnie o to mi chodzi, lecimy na Galapagos samolotem.Macie juz moze cos ciekawego na oku?
Kiedy dotrzecie do Ekwadoru? My nie mamy jeszcze biletu, ale bedziemy leciec do Quito mniej wiecej w tym terminie. Jest nas dwoje i zamierzamy zwiedzic tez inne rejony Ekwadoru i polnocne Peru.
Pozdrawiam
Renata
bynio 19:32 | 20.08.2011
Z Bogoty to Quito lecimy 26.10 rano. Powinniśmy być 10.30 na miejscu. Myśleliśmy aby następnego dnia polecieć na Galapagos. Nie mamy jeszcze kupionych biletów na wyspy. Potem powrót i 8 dniowy objazd po Ekwadorze. Jaką linią, kiedy i za ile lecicie na Galapagos, jeżeli macie już kupione bilety.Zbyszek
Renata1 07:16 | 21.08.2011
Na ile chcecie leciec na Galapagos i czy macie juz jakies rejsy na oku? O jakiej opcji myslicie , na 4, 5, czy 8 dni? My lecimy liniami LAN Ecuador za $269. Takie ceny sa praktycznie przez caly czas w tym okresie.Pozdrawiam
Renata
bynio 18:35 | 21.08.2011
No nieżłe, pewnie kupiliście bilet na expedia.com. Tylko moim zdaniem są to bilety dla Ekwadorczyków. Sprawdźcie na oficjalnej stronie Lan. Equadorians 269$, foreiners 405,80$. Chyba, że macie jakiś patent na ominięcie tego to chętnie skorzystam. Chcemy jechać na pełne 10 dni, czyli wylot 11 dnia. Ja kupię bilety na Aerogal, są po 350$ na interesujące nas daty. Wylot z Quito 27 października.
markoo 23:52 | 21.08.2011
Witam ! My wylatujemy do Bogoty stamtąd do Quito i na Galapagos. Wylatujemy z Berlina, przez Madryt do Bogoty i z powrotem za bilety z pełnym ubezpieczeniem i zapłaciliśmy po 2400 zł za osobę Ibierią .Też nie mamy biletów na Galapagos, wyczytałem że wszystko można załatwić na miejscu, Będziemy trochę przed Wami więc mogę powiedzieć jak było bo startujemy 6-tego października.
Renata1 01:22 | 22.08.2011
Oczywiscie, ze zdaj relacje z pobytu. Chetnie poczytamZbyszku, caly czas nie odpowiadasz na moje glowne pytanie: czy macie juz obcykany jakis rejs? To jest moim zdaniem wazniejsze niz bilety lotnicze na wyspy, bo i oszczednosci moga byc wieksze. Wszystkie te rejsy maja podobne ceny w swojej klasie, ale moze znalazles cos szczegolnie ciekawego? A moze Ty Marko masz jakas ciekawa propozycje dot. rejsow?
Jesli chodzi o bilety na Galapagos to znalazlam je na kayak.com, ale potwierdzilam na oficjanej stronie lan-u. Cena jest taka sama.Nie wiem dlaczego Ty Zbyszku masz inna. Moze dlatego, ze ja wchodze na te strony nie z Polski. To chyba jest jedyne logiczne wytlumaczenie. Taryfy dla miejscowych sa rzeczywiscie inne niz dla obcokrajowcow, znam ten temet b. dobrze, bo jezdzilam juz po Peru i Boliwii.
Pozdrawiam i b. prosze o odpowiedz na moje kilka razy juz zadawane pytanie.
Renata
bynio 07:57 | 22.08.2011
Ja też chętnie poczytam. My za przelot do Bogoty z Warszawy Lufhansą zapłaciliśmy 1780 zł.Co do rejsu, to na pewno nie będziemy go kupywać ani w internecie ani w Quito. 4 dniowy rejs to tak naprawdę 2,5 dnia na łodzi. Wchodzisz na nią 1 -go dnia po południu, a 4 -go dnia rano musisz ją opuścić. Spróbujemy załatwić coś na miejscu na Galapagos. Naszym celem jest obejrzenie 4 głównych wysp, zanurkowanie i posnurklowanie. Jak trafimy na jakiś tani rejs to owszem, ale nic na siłę. Przy kupowaniu biletu sprawdź czy nie masz wypisanych ID z księżyca zamiast pytania o numer paszportu. Ja tak miałem jak próbowałem kupować przez kayak.com . Ten numer z pytaniem o Ecuadorian i Foreign to był w liniach Tame, na www.lan.com wyskakuje cena 380$ plus podatki czyli 405,80$.
Pozdrawiam Zbyszek
Renata1 09:10 | 22.08.2011
Ja tez chyba nie wykupie rejsu na unternecie ani tym bardziej w Quito.Podobno najkorzystniejsze sa oferty last minute.
Co do biletu na Galapagos to oferte znalazlam na kayak-u, ale kupowac bilety bede na www.lan.com, gdzie jak pisalam wczesniej cena z podatkami to $269. Nie rozumiem naprawde tych rozbieznosci.
Pozdrawiam
Renata
Renata1 09:13 | 22.08.2011
I jeszcze jedno. W tym tygodniu kupie juz bilet do Quito, bo bede wiedziec dokladnie na ile i kiedy polece. Niewykluczone jest, ze polece wlasnie w koncowce pazdziernika, a wiec moze spotkamy sie na Galapagos...Pozdrawiam
Renata
bynio 11:25 | 24.08.2011
My kupiliśmy bilety u polskiego pośrednika, lecimy 27.10 na Baltrę, a wracamy 6.11 z San Cristobal. Cena 1011 zł z wszystkimi marżami.Pozdrawiam Zbyszek
Renata1 02:02 | 25.08.2011
A jakimi liniami lecicie, Lan-em czy Aerogalapagos?My jednak zostajemy przy wersji Lan-u za $269 ze wszystkim. Przylot na Baltre i powrot tez z Baltry. Oczywiscie z Quito. Jest to najtansza opcja, jaka udalo mi sie znalezc.
Pozdrawiam
Renata
mlabieniec 22:39 | 27.08.2011
Witam,ja bylam w Ekwadorze i na Galapagos 2 lata temu. Podroz organizowalo nam biuro turystyczne ale dzis juz bym zalatwiala wszystko na miejscu bo rzeczywiscie jest duzo taniej. Chce sie podzielic refeleksja z Galapagos.
Tez najpierw chcielismy skorzystac z opcji "kilkudniowy rejs" ale pozno sie za to zabralismy i nie bylo juz wolnych miejsc. Niemniej skorzystalismy z innej opcji a mianowicie po wyladowaniu w Baltra, dostalismy sie do miejscowosci Santa Cruz a stamtad odbywalismy jednodniowe rejsy na poszczegolne wyspy. Kazda wycieczka byla wspaniala. Oplata pokrywa posilek na pokladzie oraz nurkownaie - nie trzeba miec swojego sprzetu - jest na wyposazeniu jachtu. Wracalismy na tyle wczesnie, ze bylismy jeszcze w stanie pozwiedzac sobie wyspe, posiedziec w restauracyjkach itp. Goraco polecam ten rodzaj zwiedzania Galapagos.Wszystko mozna zorganiozwoac na Santa Cruz bowiem zanjduja sie na wyspie biura podozy, ktore pomagaja w tym. Organizacja bardzo dobra.
Zazdroszcze bo Galapagos jeswt piekne !!!!
Zycze wspanialego pobytu :)
pozdrawiam, Magda
e-mail: magdalab@biol.uni.lodz.pl