Forum dyskusyjne
Koleją nad Bajkał powrót samolotem
kategoria podróże po świecie
kraj Rosja
nawroark 08:42 | 12.07.2012
Witam,od kilku lat "biję się" z marzeniem zorganizowania podróży w okolicę Bajkału (może dalej do Mongoli) .Chyba czuję, że jest to już własciwy moment. Szukam osoby, która ma podobne marzenie i mam cele:
- podróż koleją trans i poczucie klimatu podrózy,
- poznanie jeziora i okolicznych miejscowości
Szukam osoby, która chciałaby wspólnie takei marzenie zrealizować. Ja wezmę na siebie organizację biletów noclegów bo od 5 lat organizuję dla siebie i znajomych wyjazdy wakacyjne po Europie. Niestety w region Bajkału nie mogę namówić żony:( a samemu jechać ?
Termin jest otwarty, ale zależy mi aby nie było już tłoku turystów i ceny noclegów były niższe. (myślę, o początku września 2013 - max 14 dni Jestem z okolic Poznania. Chętne osoby spotkaniem, porozmawianiem zapraszam - Arek e-mail: nawrocki.arkadiusz@wp.pl
izaschiza 09:46 | 12.07.2012
Jedź sam, bo nigdy nie wyjedziesz. Po drodze poznasz kompanów podróży. Sporo Polaków się na tej trasie kręci. Ja zresztą też na fyrtlu, ale od chińskiej strony.
nawroark 12:06 | 12.07.2012
Zawsze w dwójkę razem - wierzę, że znajdę bratnią duszę:)
bajkalik 15:18 | 17.07.2012
14 dni - mało, zdecydowanie. Jakies plany? program masz juz gotowy? bcz80@wp.pl
nawroark 08:43 | 18.07.2012
Program chcę stworzyć wspólnie z uczestnikiem/ami podróży. Myślę, że 14 dni jest wystarczające:- Poznań do Moskwa (z pobytem w Moskwie) 2 dni,
- Moskwa - Irkuck (podróż 4 dni),
- okolice Bajkału (zwiedzanie bliższe i dalsze) - 6 dni
- irkuck - Berlin (inna destynacja) - 1 dzień
Mamy jeden dzień na to by dostosować lot powrotny do wyprawy.
nawroark 10:43 | 02.09.2012
Czas ucieka a chętnych brak:(
Karola_777 21:10 | 02.09.2012
Cześć, organizuję taką wyprawe na przełomie sierpnia i września 2013.co prawda planuję ją na 30 dni, ale razem z Chinami i Mongolią, więc mozesz dołączyć na część trasy.
Napisz do mnie maila, to prześlę Ci wstepny plan podróży.
kdp164@gmail.com
mlabieniec 23:35 | 02.09.2012
Witam,6 dni na Bajkal to stanowczo za malo :). Jesli nie masz wiecej czasu proponuje zrezygnowac z dotarcia do Irkucka koleja. Polecam do przeczytania niedawno rozpoczety temat 'Mit Transibu' na Globtroterze.
Zycze niezapominaych wrazen - Bajkal jest piekny :)
Magda
okzygon 11:54 | 22.10.2012
Mam zapytanie czy jet możliwość dołączenia do tej wyprawy dla dwóch osób (jesteśmy na emeryturze). Za kilka dni mam podpisać umowę na wyjazd z przewodnikiem z TRANSSYBERYJSKĄ ale się zastanawiam nad ciekawszą alternatywą.