Forum dyskusyjne
Syberia
kategoria podróże po świecie
kraj Rosja
majek33 23:55 | 15.10.2012
WitamNa przełomie maja i czerwca 2013 chciałabym pojechac na Syberię - szukam współtowarzyszy a także osób które mogły by sie ze mną podzielić swoimi doswiaczeniami z ta krainą.
Mój adres mariolamaja@onet.pl
z góry dziękuję
marekam888 00:34 | 16.10.2012
chętnie służę pomocą :) a tymczasem zapraszam na mój pierwszy blog o Rosji oczywiście! http://mylifeinrussia.blogspot.com/ Wcześniej bylem na Syberii tym razem udaję się w obwód Archangielski! Jest tez wersja dla uzależnionych od Facebooka https://www.facebook.com/MyRussianLife ZAPRASZAM!
puzzon 20:17 | 16.12.2012
Mam Twój blog w zakładkach i czekam aż będę miał czas przeczytać.
azza 19:05 | 17.10.2012
WitamW lipcu 2010r z grupą przyjaciół byłam na Syberii . Zwiedziliśmy Irkuck i okolice, biwakowaliśmy na bajkalskiej wyspie Olchon, dotarliśmy do stolicy Buriacji Ułan-Ude i Iwołgińska, a także do Arszanu w Dolinie Tunkijskiej. Chętnie podzielę się doświadczeniami z tej wyprawy - proszę pytać o interesujące szczegóły. Pozdrawiam.
[konto usuniete] 23:17 | 14.12.2012
Przełom maja i czerwca to najlepszy termin pod względem temperatur. Nie ma już mrozów, a największe upały nadchodzą trochę później. Mieszkańcy tamtych terenów sami mówią: u nas tylko 9 miesięcy zimy, a potem cały czas lato... I rzeczywiście, lato jest krótkie, ale "treściwe" - upały dochodzą do plus 50 Celsjuszy i jest potwornie sucho. Ale Syberia długa i szeroka, zależy w jaki konkretnie region się wybierasz. Bo Syberia to zarówno północny Kazachstan jak i Jakucja...