Forum dyskusyjne
Munnar - treking
kategoria podróże po świecie
kraj Indie
Przemysław Supernak SuperGlob 09:08 | 01.02.2013
Pytanie do wszystkich odwiedzających Keralę - czy ktoś z was chodził po górach w okolicach Munnar? Szukam jakichś tras na trekking (chdzi o trasy jednodniowe) oprócz Parku Narodowago Eravikulam i szczytu Anamudi. Akurat podczas mojego pobytu park będzie zamknięty, więc szukam alternatywy. SŁyszałem coś o wzgórzach Nilgiri. Może ktoś był i napisze parę słów?
izaschiza 14:29 | 02.02.2013
ja chodziłam, z chłopakiem. nocowaliśmy w munnar i robiliśmy jednodniowe wypady z gps-em terenowym i mapami ściągniętymi z netu, na których zaznaczone były trasy. ścieżki w rzeczywistości często były miejscami zarośnięte, ale dawało radę przejść. nikogo na tych pagórasach nie spotykaliśmy. teren był łatwy - coś jak nasze tarty zachodnie (z tym, że wysokości tatr wysokich) więc często zdarzało nam się wytyczać swoje szlaki. start zwykle z pól herbacianych w okolicach munnaru, czasami trzeba było podjechać lokalnym busem (zwykle w kierunku hill station). lokalsi straszyli nas, że trzeba mieć permity, ale nikogo w górach pytającego o permity nie spotkaliśmy :D
p01i 13:28 | 07.02.2013
potwierdzam i polecam te mało znane górki:)piękna sprawa, przyjemne temperatury i 0 ludzi
hawa14 13:46 | 04.09.2013
Hej:)A gdzie spaliście? Będę w Munnarze trzy dni w listopadzie i ze zdziwieniem patrzę na Bookingu i Agodzie na ceny noclegów - minimum 80 zł! Czy naprawdę nie ma nic tańszego? A może gdzies w okolicy jest taniej?
No i drugie pytanie: co najelpiej zobaczyć w te trzy dni? Nie zdążę wszystkiego. Co polecacie?
turkus 15:23 | 04.09.2013
Trzeba naprawdę nie znać Indii, by szukać noclegów przez podane przez Ciebie serwisy. Munnar ma tak dużą ofertę zakwaterowania, że nie musisz nic rezerwować, a jeśli już potrzebujesz, to skorzystaj ze stron hinduskich, gdzie jest to znacznie taniej i lepiej