/ / INDIE > Pomoc- jestem w Indiach > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Pomoc- jestem w Indiach

kategoria podróże po świecie

kraj Indie

grecka oliwka dołączył
24.10.2011

grecka oliwka 19:14 | 16.02.2013

Witajcie kochani podróżnicy,

jestem w głębokiej potrzebie. Podróżujemy od kilku dni po Indiach z przyjaciółką i mamy bardzo złe doświadczenia z ludźmi, którzy nas próbują lub im się udało nas oszukać.
Byłysmy w Delhi, Mathura, Agra, Jajpur. Moze trafiłyśmy w złe miejsca, zły czas:(. Natomiast ludzie, których poznałyśmy, byli cudowni. Niemniej jednak, z uwagi na fakt, że jesteśmy młodymi kobietami udało się oszustom wyciągnąć mnostwo kasy ( mam na myśli podawanie kosztów o wątpliwej jakości usług) oraz nie czujemy się komfortowo i bezpiecznie podróżując pociągami.
Zadam dziwne pytanie ( nawet jak dla mnie). Za parę dni lecę do Pakistanu i " muszę" spędzić w Indiach jeszcze 5 dni. A złe doświadczenia wpływają na obecną już dezorientację i brak chęci na cokolwiek:(. Mozecie pomóc i podać fajne miejsca na te pare dni gdzie można pojechać z wynajętym kierowcą bądź grupą zorganizowaną? I pytanie czy mozna gdzieś wynając samochód od ludzi, ktorzy podadzą prawdziwą cenę a nie X 2 lub 3.

Z góry dzięki Wam za pomoc
Aga

fireman dołączył
17.10.2009

fireman 09:49 | 17.02.2013

Witam, mam nadzieję że nie zniechęci Was to do dalszych podróży po Indiach, lub co gorsza po tej części Azji. Indie mimo że są oblegane przez turystów nadal są sporym wyzwaniem, a jednym z dobrych sposobów na przetrwanie jest małą próbka Azji w Tajlandii, polecam tą metodę, no i oczywiście lektura. Powodzonka i oby już bez niespodzianek.

Toms dołączył
07.09.2008

Toms 21:59 | 17.02.2013

Niestety w Indiach trzeba sie mocno targowac.Ja zbijalem cene trzy czterokrotnie od podanej i w sumie wychodzilo z regoly po targach polowe taniej.Chociaz i tak czulem ze przeplacam.To sa Indie i Juz.Pozdrawiam.Tomek

mauroes dołączył
18.02.2013

mauroes 13:21 | 18.02.2013

witam.. podaj jakiegoś maila mam kilka pytań jesli można ...

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl